Luis Rubiales efter skandalbilderna: ”Idioter överallt”

Den spanska fotbollspresidenten Luis Rubiales kysste spelare på medaljceremonin efter VM-guldet och fick hård kritik. Nu uttalar han sig om bilderna.
– Det finns idioter överallt, säger han till Radio Marca enligt SVT.

ANNONS
|

Efter Spaniens historiska VM-guld på söndagen hamnade det spanska fotbollsförbundets president Luis Rubiales i blåsväder. När de spanska spelarna tog emot medaljerna på innerplan efter finalsegern över England sågs Rubiales kyssa spelare på munnen.

– Öh.. Ja, det var inte trevligt alls, sa stjärnan Jennifer Hermoso, en av dem som fick en kyss på munnen, till spansk tv.

Rubiales agerande väckte också starka reaktioner på sociala medier.

”Presidenten för det spanska förbundet kysser Jenni Hermoso på munnen. Det är toxiskt ... och innan kollegorna inom media säger annat: Nej, det är inte ett nedsteg. Det är ett sexuellt övergrepp”, skrev den franska journalisten Assia Hamdi på X (tidigare Twitter).

ANNONS

Även Hedvig Lindahl är kritisk.

”Det här är djupt oroande. Efter att en månad av hyllningar till kvinnor, respekt för kvinnor så sker detta i slutet. Det är inte okej”, skriver hon på X.

Rubiales försvarar sig efter kritiken

Nu uttalar sig Rubiales själv om bilderna och kritiken – och försvarar sig.

– Kyssen med Jenni? Det finns idioter överallt. När två personer har ett ögonblick av tillgivenhet utan någon betydelse, kan vi inte lyssna på idioti. Vi är mästare och jag håller fast vid det, säger han till Radio Marca enligt SVT.

Dessutom har Jennifer Hermoso gjort ett nytt uttalande. Enligt AFP säger hon via förbundet:

– Det var en helt ömsesidig, spontan och naturlig gest. Jag har en bra relation med presidenten och hans agerande bland oss har varit fantastiskt. Det var en naturlig gest för att visa tacksamhet.

Spanien vann VM-finalen med 1–0 och bärgade nationens första VM-guld på damsidan.

LÄS MER:Luis Rubiales kysste spanska spelare på munnen

LÄS MER:VM-hjältens hjärtskärande dödsbesked

LÄS MER:Spanien tog historiskt VM-guld: "Ostoppbara"

ANNONS