Lugnande besked om Hjalmar Ekdal efter otäcka bilderna

Hjalmar Ekdal fick syrgas och bars ut på bår.
Nu ger hans tränare Vincent Kompany lugnande besked.
– Det är ingen jätteallvarlig skada, säger han till Burnley Express.
Det står dock klart att han missar kommande landslagssamling.

ANNONS
|

Det var i onsdagens möte med Nottingham Forest i ligacupen som olyckan var framme. Den svenske landslagsbacken Hjalmar Ekdal blev liggandes i svåra smärtor, han fick syrgas inne på planen innan han bars ut på bår. De första rapporterna skvallrade om en knäskada.

Av bilderna att döma skulle Ekdal bli borta länge – men enligt Burnleys tränare Vincent Kompany är det inte fullt så illa.

”Vi fruktade”

– Det viktiga är att vi undvek riktigt allvarliga skador. Vi fruktade, särskilt gällande Ekdal, att det kunde vara allvarligt men nu blir det en normal rehab för honom. Men han kommer självklart inte att spela i helgen, säger Kompany enligt Burnley Express.

ANNONS

Burnley möter Tottenham i helgen. Efter det väntar ett landslagsuppehåll, Ekdal är uttagen i Sveriges trupp inför EM-kvalmötena med Estland och Österrike.

På fredagen står det klart att det inte blir någon landslagssamling för Ekdal. Svenska fotbollförbundet meddelar att tidigare Elfsborgsförsvararen Gustaf Lagerbielke ersätter Ekdal i truppen.

– Det är tråkigt för Hjalmar och oss. Jag hoppas att han får en snabb rehabilitering, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

LÄS MER:Hjalmar Ekdal utburen på bår

LÄS MER:Ödesmatcher i EM-kvalet: "Behöver vinna nu"

ANNONS