Bild: MATHIAS BERGELD

Lämnade Gais – nu klar för ny klubb

I höstas lämnade han Gais – nu är det klart att Dusan Djuric har skrivit på för Halmstads BK, mittfältarens moderklubb.

ANNONS
|

Våren 2017 anslöt Dusan Djuric till Gais.

I höstas, knappt två år senare, stod det klart att mittfältaren inte skulle bli kvar i Grönsvart.

Sedan dess har han sökt efter en ny klubb. Och på tisdagen kom beskedet att 34-åringen har skrivit på för Halmstads BK, en klubb han har tränat med den senaste tiden och den förening där Djuric som sjuåring inledde sin fotbollskarriär.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Det var här allting började. Så det var ett tag sen jag var såhär glad, säger Djuric till HBK:s hemsida.

"Vi är väldigt glada"

Spelfördelaren tillhörde klubbens A-lag 2003–2007. Nu återvänder han alltså hem för att spela ytterligare en säsong – kontraktet är skrivet på ett år.

ANNONS

– Bara jag ser ut nu längtar jag efter att sätta min fot där igen. Bara jag ser Örjans vall väcker det många gamla minnen och man blir motiverad till att gå ut där och spela på riktigt, i rätt lag, jag har ju spelat här med andra lag. Men nu kommer jag spela för Halmstad och det är väldigt stort för mig, säger Djuric.

Tränare Igor Krulj är belåten över att ha landat värvningen.

– Vi är väldigt glada att få tillbaka en HBK-profil. Han har tränat med oss i fyra veckors tid nu och har sett fysiskt bättre och bättre ut

Flytten innebär att Djuric, som utöver HBK och Grönsvart också har hunnit med att representera Dalkurd, Valenciennes, Zürich, FC Aarau och Odense i karriären, kommer att möta Gais under årets säsong.

Klubbarna ställs mot varandra på Örjans vall i omgång åtta den 14 maj.

ANNONS