Oscar Vilhelmsson lämnade IFK Göteborg bara för några veckor sedan.
Nu har han redan hunnit bli matchhjälte i sin nya klubb.
”Dagens mål”, skriver tyska ntv om 18-åringens kyliga chipp för Darmstadt.

|

Tidigare i somras såldes anfallslöftet Oscar Vilhelmsson från IFK Göteborg till tyska SV Darmstadt 98 för cirka 16 miljoner kronor.

Nu har han presenterat sig på allvar för Darmstadt-fansen i Zweite Bundesliga.

Vilhelmsson blev inbytt i den 64:e minuten och det skulle bara dröja 22 minuter innan debutmålet kom i matchen mot Eintracht Braunschweig.

Och det var ett riktigt läckert sådant.

Efter en djupledspass från Marvin Mehlem blev Vilhelmsson fri med målvakten. Därifrån chippade han bollen över Braunschweigs sista utpost och in i mål.

”Svensken Oscar Vilhelmsson gjorde dagens mål i den 86:e minuten”, skrev tyska ntv efter matchen.

Vilhelmssons chip blev matchens enda mål och det innebär att Darmstadt har två segrar på de tre inledande matcherna i den tyska andraligan.

Vilhelmsson fick sina första spelminuter redan i premiäromgången mot Jahn Regensburg, då blev det 20 minuter på planen. Mer än så hade det inte blivit innan söndagens match mot Eintracht Braunschweig.

I IFK Göteborg noterades den unga talangen för sju mål och en assist på 44 matcher.

Tidigare Häckenstjärnan också målskytt

Oscar Vilhelmsson var inte den enda 031–talangen som hade en skön söndag ute i Europa.

Den tidigare Häckenspelaren Patrik Wålemark nätade för sitt Feyenoord i premiären av holländska Eredivise. I den 31:a minuten kvitterade den 20–årige yttermittfältaren till 1–1 mot Vitesse. Målet är Wålemarks andra för Feyenoord sedan han kom till klubben.

Feyenoord vann sedermera matchen med hela 5–2.