Kristoffer Olsson uttalar sig för första gången

Kristoffer Olsson kollapsade i sitt hem och vårdades därefter i respirator i flera veckor. Under söndagen hyllades han av sin danska klubb och nu uttalar svensken sig för första gången om händelsen.
– Jag mår superbra, säger han i en intervju med Aftonbladet.

ANNONS
|

När FC Midtjylland blev danska mästare under söndagen fanns den svenske stjärnan Kristoffer Olsson på plats.

Det var första gången som han syntes i offentlighetens sedan han, i februari, kollapsat och vårdats i respirator efter att han drabbats av flera små blodproppar i hjärnan. Efter matchen fick Kristoffer Olsson äran att leverera mästarbucklan till sina lagkamrater och Midtjyllands tränare Thomas Thomasberg var märkbart tagen av scenerna.

– Fotboll kommer ju lite i andra hand här, men han kan vara med och fira det här i dag och det är jag tacksam för. Inte minst för hans och hans familjs skull. Ett otroligt jobb från en man vi trodde var nära döden och nu står han här och kan vara med och fira det. Det är verkligen svårt att prata om, sa han i en intervju med danska Discovery plus.

ANNONS

Nu, en dag efter guldmatchen, väljer Kristoffer Olsson att uttala sig för första gången.

”God morgon folk och mästare. Jag vill säga tack till alla som har tänkt på mig, för stödet i går kväll och under den här tuffa tiden, kärlek till er alla. Alla går igenom toppar och dalar i livet och också i fotbollen. Jag är så stolt över laget, klubben, supportrarna och alla runtomkring”, skriver han på Instagram.

Kanske inte kan spela igen

Sedan kollapsen i hemmet har det kommit positiva besked kring Kristoffer Olsson som bland annat har fått tillbaka motorik och talförmåga. I intervjun med Aftonbladet ser han också positivt på att kunna spela fotboll på hög nivå igen:

– Det är klart att man vill vara tillbaka så snart som möjligt och kriga på så att man kommer dit. Men jag är inte stressad över det utan det får ta sin tid. Vi får se när det blir. Men jag kan röra mig bra, jag kan löpa och minnet är bra. Jag blir bättre för varje dag, säger han till tidningen.

LÄS MER:Kristoffer Olsson på läktaren när Midtjylland blev mästare

LÄS MER:Osäkert om Olsson spelar fotboll igen

LÄS MER:Kristoffer Olsson har fått tillbaka motorik och talförmågan

ANNONS