Klart: Forna landslagsspelaren till Kungsbacka

Antonia Göransson är klar för Kungsbacka DFF. 27-åringen har skrivit på ett kontrakt över 2018. – Det är jättestort för Kungsbacka, för hela laget, säger huvudtränaren Jamal El Moussaoui till GP.

ANNONS
|

I slutet av januari meddelade elitettan-klubben Kungsbacka DFF att Antonia Göransson var på besök.

27-åringen, med 50 landskamper på meritlistan, skulle känna på träningsupplägg, lagkamrater och allt annat runtomkring. Se om det fanns kraft kvar för att starta om efter ett par tunga år med sjukdom och misslyckade utlandsäventyr.

Nu har svaret kommit. Det är ett ja.

I dagarna skrev Göransson på ett kontrakt över 2018.

LÄS OCKSÅ: Kungsbacka DFF storsatsar mot damallsvenskan

– Det är en klasspelare, utan snack. Hon håller en väldigt hög nivå. Det märks på träningar. Allt hon gör på planen är hög kvalitet. Det är en jätteförstärkning att hon väljer att kliva ner ett steg att spela elitettan. Det är bara tacka och ta emot, säger huvudtränaren Jamal El Moussaoui.

ANNONS

Han tillägger:

– Vi var egentligen överens redan från början, men hon ville inte bara hoppa på det utan känna att allt verkligen var bra först. Jag hoppas att hon kan höja de andra spelarna, visa vägen.

Hur kommer du använda henne?

– Antonia kommer få en väldigt offensiv roll. Hon kommer ligga där uppe och sätta griller i huvudet på försvaren. Hon ska prestera. Det är rätt spelare på rätt plats.

"Vi är otroligt nöjda"

Förutom Antonia Göransson har Kungsbacka bland annat plockat in Fanny Lund (Göteborg FC), Emma Kullberg (Umeå IK), Andrea Thorisson (FC Rosengård) och Saga Ollerstam (Bröndby).

De satsar och siktar mot damallsvenskan.

LÄS OCKSÅ: "Jag lyssnade mer på andra än min egen kropp"

– Målet är att bli ett stabilt allsvenskt lag inom ett par år. Det jobbar vi på, säger Jamal El Moussaoui.

Har ni värvat färdigt nu?

– Ja, nu är vi klara. Det blir en trupp på 30 spelare. Vi är otroligt nöjda. Det här hade jag inte räknat med, att redan första året kunna ha ett såhär starkt lag.

Lördagen den 17 februari spelar Kungsbacka årets första träningsmatch. Skoftebyns IF står för motståndet.

ANNONS