Kevin De Bruyne om smärtorna i EM

Han blev stor hjälte för sitt Belgien mot Danmark. Nu berättar Kevin De Bruyne att skadan som höll honom borta från EM-premiären smärtar än.
– Jag känner ingenting i min vänstra ansiktshalva, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Kevin De Bruyne är en av Belgiens, och hela EM:s, största stjärnor. Mittfältaren missade dock nationens premiär mot Ryssland på grund av ansiktsfrakturerna han ådrog sig i Champions League-finalen strax innan mästerskapet.

LÄS MER:De Bruyne missar Belgiens EM-premiär

På torsdagskvällen, mot Danmark, var han tillbaka. 29-åringen började på bänken och fick se sitt Belgien hamna i tidigt underläge och vara pressade i första halvlek. Sedan byttes De Bruyne in – och vände på allt. Han var en av regissörerna bakom Belgiens kvittering och prickade själv in segermålet till 2–1.

– Belgien satte in en av världens bästa spelare och självklart gjorde han en stor skillnad. Han är överlägset den bäste spelaren i England, även om det var väldigt irriterande för oss, säger den danske målvakten Kasper Schmeichel till Sportbladet om De Bruynes inhopp.

ANNONS

LÄS MER:Christian Eriksen hyllad under EM-matchen mellan Danmark och Belgien

Kevin De Bruyne: ”Känner ingenting i min vänstra ansiktshalva”

Trots succén på planen lider dock belgaren fortsatt av sviterna från skadan, som han opererades för så sent som den 5 juni.

– Min insats var okej. I duellerna är jag fortfarande lite rädd att sticka in huvudet. Men det är inte så konstigt. Jag är glad att jag kunde hjälpa laget, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag är glad att jag kunde spela i dag. Jag känner ingenting i min vänstra ansiktshalva. Det är precis som när man har varit hos tandläkaren. Min nerv är kraftigt påverkad och det kan ta sex månader innan det blir bra. Det är en otrevlig känsla, men det viktigaste är att jag kan spela.

Belgien vann matchen med 2–1 och är klart för åttondelsfinal. För Danmark krävs seger mot Ryssland i sista gruppspelsomgången för att han chans att nå slutspel.

LÄS MER:Eriksens hälsning: "Ni är bara så starka"

Belgien är klart för slutspel efter segern över Danmark.
Belgien är klart för slutspel efter segern över Danmark. Bild: WOLFGANG RATTAY
ANNONS