Jumbons skräll – tog poäng av Häcken

Blytungt poängtapp i toppen av tabellen. Nu står BK Häcken inför säsongens viktigaste seriematch redan nästa helg.
– Det är bara upp på hästen igen, konstaterar en besviken Elin Rubensson efter matchen.

ANNONS
|

Det blev en riktig missräkning för Häcken borta mot jumbon Växjö. Stina Blackstenius stod visserligen för ett klassmål när hon vände upp och tryckte in 1–0 i början på den andra halvleken. Men Växjö svarade och kvitterade åtta minuter senare. Målet blev matchens sista och Rosengård kan nu rycka ifrån Häcken ännu mer i tabelltoppen.

– Det är klart att det var ett riktigt tungt poängtapp. Vi hade verkligen behövt vinna den här matchen. Men Växjö gjorde det svårt för oss, säger Häckens Elin Rubensson.

Imponerades av Växjö

Växjö har ännu inte vunnit någon match den här säsongen och hade inför matchen mot Häcken bara gjort fyra mål framåt. Rubensson medger att hon är lite förvånad över att Växjö ligger där de ligger i tabellen.

ANNONS

– Växjö är ett bra lag. Jag är lite förvånad över att de ligger sist som de gör nu. Men de har fått in en del värvningar. Vi mötte dem också i en träningsmatch nu i somras och var lite förvånade över hur bra de var. Så vi visste inför den här matchen att det skulle bli tufft, säger hon.

Vad var det som saknades i ert spel i dag?

– Jag tycker att Växjö gör det väldigt svårt för oss. De står högt och pressar oss. Vi hade svårt att få i gång passningsspelet. Det var också en ganska svårspelad plan. Jag ska inte skylla på det, men det spelar in. Vi fick inte in det där flowet som man är ute efter, säger Rubensson.

Hur har snacket gått nu efter matchen?

– Alla har varit väldigt besvikna. Det här var inte vår bästa match. Vi ville så klart ta tre poäng, men vi fick inte i gång flowet som vi är så bra på. Så det är en besvikelse, säger Rubensson.

Seriefinal redan nästa helg

Poängtappet gör att Rosengård nu kan rycka ifrån ännu mer i tabelltoppen. Just nu skiljer det fem poäng mellan klubbarna – men Rosengård har en match mindre spelad och möter under söndagen Kristianstad.

ANNONS

Nästa helg är det sedan dags för matchen som kan avgöra hela guldstriden. Säsongens klart viktigaste seriematch för BK Häcken: FC Rosengård på hemmaplan.

– Det ska bli en väldigt roligt match. En viktig seriefinal. Det är bara upp på hästen igen, konstaterar Rubensson.

Så startade Häcken (4–4–1–1): Jennifer Falk – Elin Rubensson (Evelyn Ijeh, 85), Luna Nörgaard Gevitz, Emma Kullberg, Lotta Ökvist – Mille Gejl Jensen (Diljá Ýr Zomers), Filippa Curmark, Julia Zigiotii Olme, Stine Larsen (Milica Mijatović, 65) – Johanna Rytting Kaneryd – Stina Blackstenius

ANNONS