John Guidetti ser ut att lämna Hannover – för dyr för klubben

I vintras lånades John Guidetti ut till tyska Hannover 96. Men mer än ett lån över våren ser det inte ut att bli för landslagssvensken. Han är helt enkelt för dyr.

ANNONS
|

John Guidetti hade svårt att få speltid i sitt spanska klubblag Alavés. I vintras lånades landslagsanfallaren ut till Hannover 96 i tyska andraligan och där fick han både spela och göra mål.

Men han plågades av en skada under våren och hann bara spela fem matcher innan coronakrisen satte stopp för all fotboll i landet.

I och med det kan Guidetti ha spelat färdigt i Hannover. När lånet löper ut i sommar ser det ut att bli en flytt tillbaka till Spanien istället för en övergång till den tyska klubben.

– Jag gillar honom, han är en fantastisk kille som gjort ett väldigt bra intryck, men hindren för ett fortsatt samarbete är troligen för höga, säger klubbens presidenten Martin Kind till tyska Sportbuzzer.

ANNONS

I och med coronakrisen kommer Hannovers spelarbudget krympa och då har man inte råd med Guidetti. Enligt Sportbladet ligger köpesumman för svensken på knappt 50 miljoner kronor och Guidettis månadslön på nära en miljon kronor.

Guidetti är utlånad från La liga-klubben Alavés.
Guidetti är utlånad från La liga-klubben Alavés. Bild: FOTO HUMBERTOP BILBAO
ANNONS