John Alvbåges trappkritik: ”Helt livsfarligt”

John Alvbåge rasar mot trapporna kring Grimsta IP. Först plockades de bort, men nu ska de tillbaka igen.
– Det sunda förnuftet är utrotningshotat, säger Alvbåge till Sportbladet.

ANNONS
|

John Alvbåges trappkritik har blivit en följetong. Nu rasar den tidigare IFK-målvakten igen, efter det nya beslutet.

Men låt oss ta det från början.

Det hela började med en video på Twitter där John Alvbåge riktar kritik mot de ståltrappor som vetter mot planen på Grimsta IP. Han menade att de utgör en livsfara, då spelare riskerar att ramla in i de vassa stålkanterna. Alvbåge säger i videon på sociala medier att det är ”helt livsfarligt”.

Efter att videon fått spridning i sociala medier plockades trapporna bort. Den tidigare IFK-målvakten firade genom en bild på de borttagna trapporna med texten ”Nu är det bara villkorstrappan kvar”.

ANNONS

Men säg den glädje som varar för evigt.

Trapporna ska nämligen sättas tillbaka. Enligt Magnus Carlsson, enhetschef för idrottsförvaltningen område väst i Stockholm stad, uppfyller trapporna säkerhetskraven och har bara tagits bort temporärt.

– I somras lade vi konstgräs hela vägen till läktaren i stället för asfalt, och på grund av det insåg vi nu att en korrigering behövdes göras på höjden. Trapporna måste finnas där, och de måste hålla en viss höjd ifall läktaren behöver utrymmas snabbt vid exempelvis en brand, säger han till Sportbladet.

”Sunda förnuftet utrotningshotat”

Det får den före detta Blåvitt-målvakten att rasa på nytt. Han är helt oförstående till hur en betongläktare skulle kunna börja brinna.

– Det sunda förnuftet försvinner. Det är en utrotningshotad egenskap för mänskligheten, säger han till tidningen och fortsätter:

– Jag ska ta med mig att ett måttband så får vi se. Jag lade mig i mellanrummet och mätte med kroppen. Jag är inte ens två meter och mitt huvud slog nästan i. De kan inte ha sylvassa industritrappor längs planen... Om det är en stolpe vid en skidbacke har de en skyddsmadrass... Jag har inte så mycket mer att säga, säger Alvbåge.

Alvbåge spelar för tillfället i Akropolis, men tillhörde IFK Göteborg mellan 2012-2017.

ANNONS
ANNONS