Joakim Persson fick lämna Gamla Ullevi som vinnare.
Joakim Persson fick lämna Gamla Ullevi som vinnare. Bild: KRISTER ANDERSSON

Joakim Persson sågar egna spelaren efter segern

Adama Fofana såg till att Varberg fick spela halva matchen mot Gais med en man mindre på planen. Något som tränaren Joakim Persson (tidigare IFK Göteborg) inte var helt nöjd med.
– Det är inte mycket att protestera på. Det är en hjärnblödning, säger han.

ANNONS
|

Joakim Persson har ett förflutet som spelare i IFK Göteborg. Nu gör han dundersuccé som tränare i Varberg och under lördagen var Persson tillbaka på Gamla Ullevi när hans mannar ställdes mot Gais på bortaplan. Det i en match som gästerna skulle gå vinnande ur efter ett sent 1–0-mål.

Men det kunde slutat annorlunda. Varberg drog nämligen på sig en utvisning genom Adama Fofana i slutet av den första halvleken. Inte direkt till Joakim Perssons belåtenhet.

– Vår vana trogen drar vi på oss ett rött kort. Det är inte mycket att protestera på. Det är en hjärnblödning. Gaisarna är lite rutinerade och nyper lite och går sedan därifrån. Vår spelare fortsätter så det är inte så mycket att gnälla på, säger Joakim Persson.

ANNONS

"Mer tur än skicklighet"

Varberg lyckades som sagt spela hem tre poäng trots manfallet. Lite tack vare medvind, enligt Joakim Persson.

– Att vi får ett mål i andra är givetvis mer tur än skicklighet. Ett fantastiskt mål av Liljenbäck. Om man ser till 93 minuter och antalet målchanser så tycker jag nog att vi vinner rättvist. Jag är extremt stolt över killarnas moral. Det är inte alltid lätt att vara cool när man är en man mindre, säger Persson.

Segern innebär att Varberg fortsatt sitter i en riktigt bra position för att nå allsvenskt spel till nästa säsong. Något som ytterst få hade anat på förhand.

– Det är trevligt. Nu blir vi förhoppningsvis sämst fyra, säger Joakim Persson.

ANNONS