Alexander Jeremejeff hade bra stöttning trots att hans Dynamo Dresden spelade på bortaplan. Bild: Bildbyrån

Jeremejeff utslagen – inför 30 000 bortasupportrar

Alexander Jeremejeffs Dynamo Dresden åkte med lite mer än 30 000 supportrar till cupmötet med Hertha Berlin.
Med en assist höll den tidigare Häckenspelaren på att hjälpa Dresden vidare, men efter straffavgörande fick Berlin sista ordet.

|

Alexander Jeremejeff lämnade BK Häcken för Dynamo Dresden den här säsongen. På sina sju spelade macher i Bundesliga 2 har det blivit två mål och en assist för den 26-årige anfallaren från Kungsbacka.

I gårkväll fick Jeremejeff förtroendet från start i Dresdens 16-delsfinal mot Hertha Berlin i tyska cupen. En match som minst sagt lockade storpublik.

Bortalaget Dynamo Dresden åkte till matchen med 30 000 bortasupportrar och det var Alexander Jeremejeff som var med och såg till att det var bortafansen som fick jubla först.

I den 36:e minuten var det nämligen Jeremejeff som spelade fram till lagkamraten Koné Moussa som pangade in 1–0 till Dresden.

Berlin kvitterade dock i den 48:e minuten och ställningen var just 1–1 när Jeremejeff byttes ut i matchens 77:e minut.

Det var dock därefter som matchen exploderade. Ställningen efter full tid hann nämligen bli 2–2 och lagen gjorde sedan ytterligare varsitt mål i förlängningen innan straffläggning fick avgöra tillställningen. Där var Hertha Berlin starkast och skickade Alexander Jeremejeff och Dynamo Dresden ur den tyska cupen.