Jeffrey Aubynn sågar Öis – ville lämna innan säsongen

Jeffrey Aubynns trivdes inte i Örgryte IS och ville bort – redan innan hans första säsong som tränare var inledd.
– Om jag ska vara helt ärlig ville jag kliva av redan i mars, säger han i Olof Lundhs podcast.

ANNONS
|

Få det senaste om Öis – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Öis och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Rödblått.

Klicka här för att följa Öis

Värvningen av Jeffrey Aubynn som tränare, inför säsongen 2023, var hyllad av många. Den förre storspelaren kom till Örgryte IS från Malmö FF för att få Sällskapet på rätt köl igen.

Så blev det inte, istället fick Öis en riktigt tung säsong och när laget hade två matcher kvar på säsongen, samt riskerade att åka ut, valde Aubynn att lämna.

Nu väljer den förre Öis-tränaren att berätta om sitt knappa år i Göteborg och hur han egentligen ville lämna klubben innan säsongen ens hade dragit igång.

– Om jag ska vara helt ärlig ville jag kliva av redan i mars. Men om jag ska vara riktigt öppen och ärlig landar det också på mänskligheten någonstans. Mitt första uppdrag, hur skulle jag uppfattas om jag lämnar in redan i mars? Men sen kan man vända på det, hur mycket ska man misshandla sig själv som tränare i dag?, säger han i Olof Lundhs podcast.

ANNONS

Aubynn, som presenterades av Öis i december 2022, berättar att han omgående insåg att han och klubbens ledning inte var kompatibla.

– När jag kommer så säger sportchefen till mig att han tar tolv veckors pappaledighet i mitten av januari. För mig är det hål i huvudet, det kan du inte göra i en elitklubb. Det finns vissa grundbultar när du håller på med elitidrott och de är att du måste ha ett stort engagemang, du måste ha en drivkraft och du måste vara villig att jobba hårt. Jag tycker inte att man skickar den typen av signaler när du tar tolv veckors pappaledighet i mitten av januari när transferfönstret är vidöppet, säger han.

Jeffrey Aubynn kritiserar klubbledningen i Örgryte IS.
Jeffrey Aubynn kritiserar klubbledningen i Örgryte IS. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Aubynn: ”Fullständigt oacceptabelt”

Aubynn är tydlig med att han känner sig trygg i att han, med två år kvar på sitt kontrakt, valde att lämna Örgryte i förtid och säger att han hade en god relation med ordförande Terje Johansson.

Samtidigt som han kritiserar klubben så är han tydlig med att han hade stor del i att Örgryte tvingades kvala sig kvar i superettan förra säsongen.

– Men det är också viktigt att komma ihåg, det kan tyckas att man försöker hitta bortförklaringar, men i det här fallet handlar det inte om bortförklaringar. Det handlar någonstans om sunt förnuft. Om man verkligen tittar och listar ner hur det såg ut under det här året är det fullständigt oacceptabelt, de saker som skedde.

ANNONS

GP har sökt ansvarig i Öis, som dock avböjer att kommentera.

LÄS MER:Ny förlust för Öis – efter Gustafssons jättebjudning

LÄS MER:Öis-truppen i långt möte – efter fiaskot mot Trelleborgs FF

LÄS MER:Min del av stan: Aydarus Abukar

ANNONS