Janne Anderssons sorg – efter Peter Hunts död

Peter Hunt är död.
IFK Norrköpings tidigare ordförande blev 71 år gammal och sörjs, bland många, av tidigare förbundskaptenen Janne Andersson.
– Jag är väldigt ledsen och sorgsen, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Under tisdagen rapporterade Norrköpings-Tidning att Peter Hunt har dött efter ett hastigt sjukdomsförlopp.

Hunt var ordförande i IFK Norrköping under 12 år och det var under hans ledning som klubben, 2015, vann sitt första SM-guld på 26 år.

Guldet bärgades med Janne Andersson som tränare och det var till stora delar tack vare Hunt som Andersson, som senare blev Sveriges förbundskapten, valde att komma till Norrköping.

– Det var egentligen Peter som tog dit mig hösten 2010, sedan hade vi fem och ett halvt år där vi jobbade bra ihop med stor respekt för varandra. Jag var sportchef och manager, han var ordförande, berättar Janne Andersson för Fotbollskanalen.

ANNONS

Janne Andersson och Peter Hunt fick en nära relation under tiden i Norrköping. De umgicks tillsammans privat och blev vänner. Precis som för många andra kom Peter Hunts hastiga bortgång som en stor chock för Janne Andersson.

– Jag fick reda på dödsfallet när jag var ute och cyklade, någon ringde och berättade för mig. Jag blev väldigt överraskad och ledsen eftersom jag inte hört något om att han var sjuk, säger Janne Andersson till Fotbollskanalen, och fortsätter:

– Jag är väldigt ledsen och sorgsen.

Peter Hunt blev 71 år gammal.

LÄS MER:Förre Norrköpingsordförande Hunt har avlidit

LÄS MER:Janne Andersson får medalj av kungen

LÄS MER:Ulf Lundell backar Janne Andersson i sin senaste bok – sågar Bojan Djordjic

ANNONS