Irma Helin Zibanejad tar inte speciellt hårt på kritiken.
Irma Helin Zibanejad tar inte speciellt hårt på kritiken. Bild: MATHIAS BERGELD

Irma Helin Zibanejad efter kritiken: ”Bryr mig inte”

När prisen delades ut till allsvenskans bästa spelare och ledare under tisdagen blev det starka reaktioner på sociala medier. Då gick Discovery+ ut och redovisade hur deras profiler röstat.
– Jag bryr mig inte särskilt mycket, jag tycker nästan det är lite roligt när det drar i gång, säger Irma Helin Zibanejad om kritiken till Sportexpressen.

ANNONS
|

I lördags spelades den sista omgången av årets allsvenska. Efter en del dramatik i slutomgångarna var det till slut Malmö FF som stod som segrare med Lennart Johanssons pokal i hand.

Men det skulle delas ut fler utmärkelser efter det. Under tisdagen summerades säsongen med allsvenskans stora pris, där de bästa spelarna och ledarna under säsongen prisades.

Starka reaktioner

När resultat av omröstningen presenterades blev det dock starka reaktioner, inte minst från supporterhåll. Flera uttryckte sitt missnöje över resultatet och tyckte att fel person vann. Det hela fick Discovery+, som sänder allsvenskan, att gå ut och redovisa hur deras profiler röstat. En av dem var expertkommentatorn Irma Helin Zibanejad, som inte tog speciellt hårt på kritiken.

ANNONS

– Jag tror Discovery generellt är ganska transparenta på sina sociala medier så det är inget nytt. Sen tror jag folk har missat att av typ 65 röster är vi fyra från Discovery. Majoriteten är tränare och lagkaptener och annan media, men det är vad det är. Jag bryr mig inte särskilt mycket, jag tycker nästan det är lite roligt när det drar i gång, säger hon till Sportexpressen.

Tidigare spelat för Djurgården

Helin Zibanejad har ett förflutet som spelare i Djurgården och på Instagram gick hon ut och poängterade att hon inte röstat på Djurgårdsbacken Hjalmar Ekdal (som vann), utan AIK:s Erick Otieno. Att bli beskylld för att hålla på ett specifikt lag är hon van vid, berättar hon för tidningen.

– Det är inget nytt att det snacket går, det har varit så sen fotboll började sändas på tv och det kommer nog för alltid vara så i Sverige. Man får nog bara acceptera det helt enkelt.

Hon är inte den enda som har ett förflutet i någon allsvensk klubb. Alexander Axén har har jobbat för Örebro SK och Jens Fjellström har tidigare varit assisterande tränare i Malmö FF.

– Jag tycker inte det är problematiskt. Jag bryr mig inte när de står i Premier league-studion och någon har spelat i Manchester United och någon har spelat i Liverpool. Jag tycker inte det är några konstigheter, jag tycker det är fullt normalt. Men människor får tycka vad de vill, säger Helin Zibanejad.

ANNONS

ANNONS