Inte ett enda skott på mål mot Irland – här är lösningen

Mot Irland blev det noll skott på mål, ett självmål från Ciaran Clark räddade poäng för Sverige. Lösningen mot Italien?

ANNONS
|

Utan att träffa mål blir det svårt att vinna fotbollsmatcher. Mot Irland i premiären fick de svenska fansen vänta och vänta på första avslutet på mål. Ett avslut som aldrig kom under matchen – däremot hade irländske mittbacken Ciaran Clark fler avslut mot eget mål än vad Sverige lyckades med.

– Jag såg det. Jag vet inte hur man räknar statistik men jag kommer i alla fall ihåg att deras målvakt gjorde någon riktigt bra räddning. Jag vet inte om det räknas. Ingen aning. Jag vet inte hur man räknar statistik men jag såg i alla fall att målvakten gjorde någon bra räddning, sa Hamrén efter premiären.

ANNONS

Förbundskaptenen var inte ensam om att ifrågasätta statistiken. Anfallaren John Guidetti som var inblandad i kvitteringen ville hellre prata målchanser än skott på mål.

– Vi är det bättre laget när det står 1-1. Då säger man att vi inte har ett skott på mål förutom målet, men skott på mål eller skott en liten bit utanför stolpen, det är också en målchans, säger han.

– Vi skapade målchanser, det är inget snack om det.

En av lösningarna kan vara att få in en mer kreativ mittfältare centralt än Oscar Lewicki – en Albin Ekdal.

– Jag tror vi kommer låta Italien ha lite boll. De är inte de snabbaste med boll och det går inte jättesnabbt. Vi ska ligga rätt, försvara bra och kontra. Vi får inte bjuda på några små misstag ens för då kommer de att utnyttja det. Men vi måste spela mer kreativt och ha ett snabbare passningsspel, säger han.

– Vi har pratat om att röra på oss mer, hjälpa varandra, hjälpa han som har bollen genom att ge mer alternativ, säger Andreas Granqvist

.

Tydligast av alla är Emir Kujovic. Anfallaren kommer med ett lysande tips till sina lagkamrater.

ANNONS

– Vi kan börja med att skjuta på mål ... nej men vi måste ha ett lite mer eget spel. Det var först efter deras mål som vi kom igång. Vi måste fylla på med lite mer folk. Vi hade för korta anfall och anfallarna blev för ensamma.

ANNONS