IFK Göteborg vann efter vissa problem – klart för gruppspel

Ariana stack upp ett par gånger och oroade. Det blev dock en seger för IFK Göteborg med 2–0 till slut.
Något man kan tacka Lucas Kåhed för.

|

Få det senaste om IFK Göteborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ IFK Göteborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Blåvitt.

Klicka här för att följa IFK Göteborg

Stefan Billborn var tydlig inför cupmötet mot Ariana från Malmö. Det skulle bli en klar rotation i startelvan samtidigt som han också berättade att flera av spelarna kan starta även mot Elfsborg till helgen i allsvenskan.

Det blev också ett rutinerat lag han ställde på benen.

Där det var idel A-lagspelare.

Det höll också på att bli en pangstart.

Linus Carlstrand slog till mot Sirius senast och gjorde sitt första allsvenska mål i karriären. Talangen var nära, nära att spräcka nollan efter en dryg minut borta mot Ariana.

Minuten senare var han istället nära att frispela Gustaf Norlin till ett öppet mål.

Sedan kom nästa läge, men inte heller då hittade han luckan.

Någon fullträff blev det inte då.

– Vi får inte in bollen och Ariana får lite chanser. Det känns lite för jämnt för att vara den matchbilden vi vill ha. Vi måste kunna lösa det bättre, säger Emil Salomonsson i Aftonbladets sändning.

Blåvitt var illa ute – Ariana närmast i första halvlek

Samtidigt var gästerna inte ofarliga när de stack upp och det osade katt både en, två och tre gånger. Då dök Emil Salomonsson upp som räddande ängel när bollen höll på att studsa in i det blåvita målet.

Hemmalaget var med andra ord nära, väldigt nära.

Därefter var det dags för Elis Bishesari att sträcka ut. För Ariana fortsatte att att skapa sina lägen.

Det var 0–0 efter den första halvleken.

Det höll dock på att bli 1–0 till hemmalaget direkt efter paus. Ett friläge slarvas dock bort till de blåvitas stora glädje. Sedan var det dags för Gustaf Norlin att nicka bollen i ribban.

Lucas Kåhed klev fram två gånger om

Att det varit många skador i IFK Göteborg den här säsongen har nog ingen missat. En av flera som haft stora problem är Lucas Kåhed som inte fått särskilt mycket speltid. Det var dock han som klev fram.

Bollen studsade ut efter ett inlägg och då tryckte mittfältaren till direkt.

Pang, det var 1–0.

Han var inte färdig där.

Ett par minuter senare höll han sig framme efter ett nytt inspel och fick då öppet mål. Då var det 2–0 och de blåvita kunde mest spela av matchen.

Linus Carlstrand fick ett nytt friläge med tio minuter kvar men brände återigen. Något byggande av självförtroende blev det inte för anfallaren efter fullträffen mot Sirius.

När Blåvitt inte satte trean var det faktiskt nära att hemmalaget reducerade. Men stolpen räddade de blåvita och Elis Bishesari från ett baklängesmål på övertid.

Efter segern är IFK Göteborg klart för gruppspel i Svenska cupen nästa vår.

Så startade IFK Göteborg: 4–2–3–1

Elis Bishesari – Emil Salomonsson, August Erlingmark, Adam Carlén (Gustav Svensson, 82), Anders Trondsen – Abundance Salaou (Jonas Bager, 45), David Kruse (Noah Tolf, 62) – Gustaf Norlin (Lion Beqiri, 82), Lucas Kåhed (Benjamin Brantlind, 82) – Oscar Pettersson – Linus Carlstrand.