Ianis Hagi chockade Tyskland med solomål

Snygga mål verkar gå i släkten. För i fredagens match VM-kvalmatch mot Tyskland gjorde Gheorghe Hagis son Ianis ett riktigt drömmål.

|

Det är lite av ett toppmöte i VM-kvalets grupp J, när Tyskland tar emot Rumänien på fredagskvällen.

Givetvis var tyskarna stora favoriter på förhand. Och det såg även bra ut inledningsvis. Men sedan hade de ett par mardrömsminuter på Volkparkstadion i Hamburg.

Det började med att domaren pekade på straffpunkten, efter att anfallaren Timo Werner blivit fälld. Men efter VAR-granskning dömdes straffen bort. Och en minut senare släppte Tyskland in ett mål bakåt istället.

Det var yttermittfältaren Ianis Hagi, även känd som legendaren Gheorghe Hagis son, som kom fram på högerkanten. Han drev upp bollen, dribblade förbi ett par försvarare, gjorde en spektakulär tunnel på tyske backen Antonio Rüdiger och avslutade det hela med att avsluta i bortre hörnet.

Tyskland vände

Målet kom i den nionde minuten, och efter första halvlek ledde fortfarande Rumänien med 1–0. Men i 52:a minuten klev Tysklands Serge Gnabry fram och pangade in 1–1.

I 59:e minuten byttes Ianis Hagi ut, och därmed fick han nöja sig med ett mål mot Tyskland den här gången.

Rumänien såg ut att gå mot en överraskande poäng i Hamburg, men i 81:a minuten klev Thomas Müller fram och satte dit 2–1 till Tyskland. Det blev även slutresultatet.