Ian Wright är expert i BBC och tycker att Norges förbundskapten Martin Sjögren borde avgå.
Ian Wright är expert i BBC och tycker att Norges förbundskapten Martin Sjögren borde avgå. Bild: JOHN SIBLEY

Ian Wright sågar svensken: ”Det är galenskap”

Norges 0-8 förlust har lett till en het debatt om deras svenska förbundskaptens Martin Sjögrens roll i fiaskot. En som ropar på svenskens avgång är experten och Arsenalikonen Ian Wright.
– Problemet är att tränaren inte är taktiskt och analytiskt tillräckligt bra, säger Ian Wright till TV2.

ANNONS
|

Norges 0-8 förlust fortsätter att väcka uppmärksamhet under EM.

Näst på tur att uttala sig är Arsenal-legendaren Ian Wright som är expertkommentator för BBC under EM.

Den förre storspelaren går så långt som att säga att Norge hade varit ett av de bästa lagen i turneringen – om det inte varit för deras svenske tränare Martin Sjögren.

– Problemet är att tränaren inte är taktiskt och analytiskt tillräckligt bra. Norge kan inte rankas som topp fem enbart på grund av tränaren, säger Ian Wright till Norska TV2.

Martin Sjögren under en träning, den 13 juli, dagen efter Norges 0-8 förlust mot England i EM.
Martin Sjögren under en träning, den 13 juli, dagen efter Norges 0-8 förlust mot England i EM. Bild: VEGARD GRØTT

Enligt Ian Wright borde Norge kunna vara ett av EM:s främsta lag, men sättet Sjögren nyttjar sitt spelarmaterial är helt fel.

ANNONS

– Graham Hansen är en av de bästa yttrarna i världen men spelar som tia.Guro Reiten är en annan världsklasspelare som spelar för djupt ner på mittfältet. Ada Hegerberg är isolerad. Hur många fler spelare kommer den här mannen att använda på fel position? Det är galenskap, säger han till TV2.

Ian Wright menar att så fort Norge ersätter Martin Sjögren med en bättre tränare så kommer Norge bli en utmanare om mästerskapsmedaljer.

– Norges anfallstrio är bland de två-tre bästa i turneringen. Jag garanterar dig, så fort de ersätter den här tränaren med någon som vet vad de håller på med taktiskt kommer det här att gå från väldigt blekt till väldigt positivt snabbt. För spelarna är verkligen bra, säger Ian Wright till TV2.

LÄS MER:Här är Göteborgs charmigaste fotbollsplaner

LÄS MER:Tänk om Sverige inte är bättre än så här?

ANNONS