Hearts Craig Gordon missar resten av säsongen efter dubbla benbrottet

Vad fick du i julklapp i år?
Heartsmålvakten Craig Gordon fick ett dubbelt benbrott under granen.
Nu meddelar klubben att han missar resten av säsongen.

ANNONS
|

Det var under det skotska ligamötet mellan Hearts och Dundee United som olyckan var framme. I slutet på matchen, som spelades på julafton, rusade Gordon ut för att avvärja en farlighet – i stället kolliderade han otäckt med Premier League-bekantingen Steven Fletcher.

Kollisionen blev våldsam, Gordon vred sig i smärtor. Efter att ha fått vård på planen bars målvakten sedan ut på bår.

Dagar senare bekräftar Hearts att skadan är precis så illa som befarat. Gordon åkte på ett dubbelt benbrott och missar nu resten av säsongen.

– Det är givetvis en enorm smäll att tappa en spelare som är så viktig för oss, vilket Craig är, för resten av säsongen, säger tränaren Robbie Neilson i ett uttalande på Hearts hemsida och fortsätter:

ANNONS

– Våra tankar är först och främst med Craig och hans familj.

Har varit i skadad i över 1 000 dagar

Vidare berättar klubben att Gordon redan genomgått en operation.

– Jag har känt Craig väldigt, väldigt länge och han är en krigare. Han har haft problem med skador tidigare och kommit tillbaka starkare, så jag tvekar inte på att han kommer att göra samma sak nu, säger Neilson.

Gordon vaktade målet för det skotska landslaget så sent som i november, totalt har 39-åringen gjort 74 landskamper för landet.

Det är inte heller första gången han drabbas av en allvarlig skada. Säsongen 2010/11 åkte han på en knäskada som höll honom ur spel i 259 dagar. Två år senare var olyckan framme på nytt, den säsongen missade han 791 dagars fotboll.

Mötet mellan Hearts och Dundee United slutade 2–2.

LÄS MER:Manuel Neuer bröt benet i skidolycka efter VM-fiaskot

LÄS MER:Norska skidskyttestjärnan borta året ut

LÄS MER:Brynäs målvaktsstjärna borta resten av säsongen

ANNONS