Halmstads tränare Magnus Haglund har varit sjuk i covid-19. Nu är han och övriga HBK:are tillbaka. Härnäst väntar match mot Gais.
Halmstads tränare Magnus Haglund har varit sjuk i covid-19. Nu är han och övriga HBK:are tillbaka. Härnäst väntar match mot Gais. Bild: KRISTER ANDERSSON

HBK om covid-kaoset: "En turbulent tid”

För Halmstads BK blir matchen mot Gais den första efter covid-19-krisen.
– Det har varit en turbulent period, erkänner tränaren Magnus Haglund.

ANNONS

Det var efter mötet med Umeå de första spelarna och ledarna börjat misstänka att de hade smittats av det nya coronaviruset.

Totalt har fem spelare och fem ledare runt A-laget bekräftats sjuka i covid-19.

Till matchen mot Gais är även Andreas Johansson och Andreas Bengtsson tillbaka.

Tidigare har också Joel Allansson, Jakob Olsson och Dusan Djuric varit borta på grund av viruset.

Dessutom har samtliga A-lagsledare samt två U21-ledare varit sjuka. Senast i raden att bli frisk är assisterande tränaren Reine Almqvist, tidigare har både Magnus Haglund och assisterande tränaren Torbjörn Arvidsson insjuknat.

– Det har varit turbulent tid. Vi har fått ta verksamheten dag för dag. Jag tycker att de inblandade har löst det bra. 2020 har sina unika utmaningar som kräver speciella lösningar, säger HBK-tränaren Magnus Haglund.

ANNONS

”De har höjt sig”

Matchen mot Gais handlar för Halmstads BK:s del om att försvara sin position i toppen av superettan – och utmana om en uppflyttning till allsvenskan.

– Gais blir en intressant match. De har visat bra form och har höjt sig betydligt den sista tiden. Det blir en bra match tror jag. Det är känslan. Det kommer krävs att vi presterar på topp för att vinna, tror Magnus Haglund.

Målet för HBK är återvända till allsvenskan. Men det finns ingen stress.

– Är vi tillräckligt bra löser vi det i år. Eller så blir det nästa år. Det blir ett tufft race om platserna, säger Halmstads BK:s tränare.

ANNONS