Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Han står och slår på honom"

En omdiskuterad situation föranledde Jönköpings sena kvittering – efteråt rasade Thomas Askebrand mot domarens beslut att låta spelet fortgå.
– Deras spelare står och slår på "Fille", inte en gång, utan fem gånger, ändå tar han inte tag i det direkt, säger Öis-tränaren.

ANNONS
|

Mötet mellan Jönköping och Örgryte på Stadsparksvallen bjöd på mycket kamp och starka känslor.

I slutminuterna hettade det till ordentligt.

Filip Almström Tähti och Alexander Jallow hamnade i en närkamp på kanten, precis utanför sidlinjen. Efter situationen låg spelarna kvar och gruffade – samtidigt som spelet fortlöpte.

Några sekunder senare hade Jallow tagit sig upp, löpt fram och skickat in det inlägg som Fredrik Olsson nickade in 2–2 på.

"Alla slutade spela"

Efteråt var Thomas Askebrand rejält upprörd över att domare Fredrik Klitte inte valde att blåsa av spelet i samband med gruffet mellan Jallow och Almström Tähti.

ANNONS

– Alla slutade spela först. Nu väljer han att låta spelet fortsätta och då får man väl släppa det, men att stå och slå på en gubbe ... och det är inte en gång utan det är fan fem gånger. Jag förstår inte varför man får fortsätta göra det? Varför tar han (domaren) inte tag i det direkt? Har killen fått fördel eller vad händer?

– För mig är det märkligt, men jag kanske kan domarreglerna för dåligt. Jag är färgad såklart, men det är jävligt konstigt att han inte tar tag i det.

Askebrand tycker att hans lag var värda en bättre utgång på matchen.

– Jag tycker att killarna gör det fantastiskt bra både offensivt och defensivt. Vi var värda en trea efter de förutsättningarna som var.

– Det är tungt i bussen hem nu ...

GP har sökt Fredrik Klitte för en kommentar.

ANNONS