Hammarbys Williot Svedberg-affär sprack på grund av kriget

Williot Svedbergs övergång från Hammarby till Lokomotiv Moskva sprack. Nu säger Bajens sportchef Jesper Jansson till Fotbollskanalen att anledningen var kriget i Ukraina.
– Det har spelat en väldigt stor roll, säger Jansson.

ANNONS
|

Den senaste tiden har det ryktats om en övergång från Hammarby till Lokomotiv Moskva för Williot Svedberg. Det har rapporterats att det var så gott som i hamn när affären häromdagen pausades.

Nu säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till Fotbollskanalen att anledningen till att affären sprack är läget i Ryssland och Ukraina, som efter Ryssland invasion under natten till torsdagen eskalerat till ett krig.

– Det har varit en väldigt delikat och svår fråga. Vi har haft mycket att ta hänsyn till och har tagit det här på fullaste allvar, säger Jansson till Fotbollskanalen.

ANNONS

På frågan hur stor roll kriget spelat i att affären sprack säger Jansson:

– Väldigt stor del. Från vår sida. Från hans sida får du ta med honom och hans familj. Men vi har tagit det på fullaste allvar, och det har varit en speciell situation.

Fotbollskanalen: Kriget gjorde att det inte blev av?

– Det kan man väl säga. Vi måste ta hänsyn till det, vilket vi har gjort. Plus att vi inte varit drivande i frågan och var inte i behov av att sälja. Men såklart har det spelat en väldigt stor roll.

LÄS MER:Svenska fotbollförbundet: Uteslutet att spela i Ryssland

LÄS MER:Svenskarna evakueras från ryska handbollsklubben Rostov-Don

LÄS MER:Gustav Svensson tvingades fly från Ukraina

ANNONS