Hammarbys Shaquille Pinas utsatt för rasism på Instagram

Inför Hammarbys returmöte mot Twente utsattes Shaquille Pinas för rasism av en användare på Instagram.
– Jag är fotbollsspelare och man får motta en del skitsnack. Detta var långt över gränsen, säger Bajen-backen till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Hammarby förlorade Conference League-kvalet mot Twente med 1–2 sammanlagt. Inför hemmamatchen på Tele2 fick Shaqullie Pinas ett rasistiskt meddelande på Instagram.

En användare skrev att han var ”en svart apa som borde gå tillbaka till Apenheul (en djurpark i Nederländerna)”.

– Jag är fotbollsspelare och man får motta en del skitsnack. Detta var långt över gränsen, säger han till Fotbollskanalen.

Backen la själv ut meddelandet på Instagram Story och för Fotbollskanalen berättar han varför:

– Om du vill vara en internetgangster får du ta konsekvenserna. Om du säger sådant är du inte mänsklig. Trashtalk om Twente och Hammarby är helt okej. Jag bryr mig inte om det, men jag är också människa. Om du säger rasistiska saker kommer det att såra mig också. Detta måste få ett slut och det här var ett sätt för mig att visa det.

ANNONS

Twente står bakom Pinas

Den nederländska klubben har sagt till Pinas att de ska undersöka vem det var som skrev kommentaren och straffa personen i fråga.

– Det var bra av Twente att de berättade att de ska ta reda på vem det är och kanske försöka ge honom tillträdesförbud eller liknande. Det är bra att de kan hjälpa mig.

Shaquille Pinas kom till Stockholmsklubben för ett år sedan från Ludogorets i Belarus. I Bajen har han spelat sjutton allsvenska matcher och hyllats för sin solida defensiv. 25-åringen fotbollsfostrades i just Nederländerna, men i storstadslaget Feyenoord, som spelar i hamnstaden Rotterdam.

I och med Hammarbys förlust mot Twente är det färdigspelat för Bajen i Europa denna säsong.

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic på läktaren i Hammarbys returmöte med Twente

LÄS MER:Vinicius utsatt för rasism mot Valencia

ANNONS