Bild: CARL SANDIN

Hamidovic lämnar Gais – tvingar sig bort

Edin Hamidovic lämnar Gais med omedelbar verkan. Anfallaren flyttar till Grönsvarts superettan-konkurrent Jönköpings Södra – det här då han tvingat sig bort från Gais, enligt klubbens hemsida.

ANNONS
|

Gais har drabbats av ett tungt bakslag.

Edin Hamidovic, skyttekung i fjolårets Gais, lämnar klubben med omedelbar verkan. Det här efter att ha tvingat sig bort från klubben, enligt klubbens hemsida.

Spelaren satt på avtal men ska ha ställt ultimatum mot Gais om att lämna klubben, därför valde Grönsvart att fatta beslutet att sälja anfallaren till superettan-konkurrenten Jönköpings Södra innan dess att transferfönstret stängde på torsdagskvällen.

LÄS MER: Hamidovic tydlig mot Gais – ville inte vara kvar i klubben

"Styrelsen, sportrådet och den sportsliga ledningen har under den tid då frågan varit aktuell varit tydliga med att man vill se Edin Hamidovic i GAIS inte bara under 2019, utan också därefter. Men tyvärr måste vi nu konstatera att vi, efter att ha utvärderat de alternativ som slutligen stod till buds, motvilligt har gått med på att sälja spelarens kontrakt till Jönköping Södra", skriver klubben.

ANNONS

– Jag vill inte kommentera några detaljer i affären men jag kan säga att vi inom klubben inte haft några som helst planer på att förändra den trupp som vi spikade för fyra veckor sedan. Inte heller har vi tvingats till en uppgörelse av ekonomiska skäl. Vi har gjort vad vi har kunnat för att hitta lösningar som gör att Edin skulle fortsätta spela för GAIS men vi får tyvärr konstatera att det arbetet inte gett resultat, säger ordförande Jonas Andersson i ett pressmeddelande.

GP har varit i kontakt med sportchef Bosko Orovic som har valt att inte lämna några ytterligare kommentarer, utan hänvisar till klubbens hemsida.

GP har sökt Edin Hamidovic utan resultat.

ANNONS