Kwame Kizito.
Kwame Kizito. Bild: MATHILDA AHLBERG

Häckenanfallare lämnar för konkurrenten

Tre mål och tre assist för BK Häcken den gångna säsongen. Nu lämnar Kwame Kizito klubben för spel med allsvenska konkurrenten Falkenberg.

ANNONS

Kwame Kizito kom till BK Häcken inför säsongen. Det blev 13 starter för den 23-årige ghananen som hade problem att ta en plats i a-laget direkt vid ankomsten. Det blev inte heller totalt sett den fullträff som Häcken och Kizito hoppades på.

Nu meddelar BK Häcken via sin hemsida att Kizito lämnar klubben. När man tidigare plockat in Jasse Tuominen fanns helt enkelt inte plats för Kizito.

– Vi har varit öppna med att Kizito lämnar, vi kan inte ha tre spelare som konkurrerar om en plats, säger sportchefen Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Redan nu är den nya klubbadressen klar. Kwame Kizito har skrivit på ett två år långt kontrakt med den allsvenska konkurrenten Falkenberg FF.

ANNONS

– Jag vill tacka tränaren Hasse Eklund för förtroendet och sportchefen Håkan Nilsson för möjligheten. Att spela i Falkenbergs FF är en väldigt stor möjlighet och ett stort privilegium för mig att få hjälpa laget att uppfylla deras mål, säger Kwame Kizito till Falkenberg FF:s hemsida.

ANNONS