Häcken förlorade regnig match mot Djurgården

En vecka kvar till den allsvenska omstarten. Då var Ibrahim Sadiq och Tobias Sana tillbaka när Häcken förlorade mot Djurgården med 0–1 i spöregnet.
– Det hade kunnat vara lera på planen och jag hade varit glad ändå, säger Sana.

ANNONS
|

Den allsvenska omstarten närmar sig. Då var Ibrahim Sadiq tillbaka på planen då den 23-årige anfallaren tog plats i startelvan när BK Häcken träningsspelade mot Djurgården under måndagen.

Sadiq har haft en skadefylld vår. Efter att ha utgått skadad i allsvenskans andra match var han tillbaka i slutet av maj. Då hann han göra mål mot Degerfors i comebacken och sedan, en vecka senare, ge Häcken en 2–0-ledning i svenska cupen-finalen. En aktion som också blev hans sista i finalen då han slog upp sin tidigare skada i samband med målet.

– Jag är inte rädd för att bli skadad igen. Men det är lätt att man tänker mycket på det, men så kan man inte tänka. Blir man skadad så blir man. Jag kan inte göra något åt det, säger Sadiq.

ANNONS

Om han är redo för 90 minuter återstår och se.

– Jag började att träna igen förra veckan så jag vet inte.

I den 30:e minuten var det färdigspelat för Sadiq då Per-Mathias Högmo plockade av honom.

– Det hade vi avtalat innan, säger tränaren.

Regnet öste ner

Den första halvleken slutade mållöst och när den andra precis skulle dra i gång hördes ett muller. Åska var svaret och när regnet sedan öste ner över Bravida Arena var det Djurgården som tog ledningen.

Oliver Berg avgjorde det allsvenska mötet för drygt en månad sedan. Nu var det samma Berg som gav Blåränderna ledningen i den 60:e minuten då han efter en direktpassning vinklade in bollen i det bortre krysset.

Målet stod sig hela matchen ut och Djurgården vann således med 1–0 men i en träningsmatch är det inte bara resultatet som räknas.

Matchen förlorade BK Häcken men de vann på att flera skadade spelare nu var tillbaka menar Högmo.

– ”Ibra” är tillbaka igen, ”Tobbe” är tillbaka igen, det var fint att se. Det var bra för dem att få några minuter, säger tränaren.

Sana: ”Hade kunnat vara lera”.

Senast Tobias Sana spelade en fotbollsmatch var månaden september och året 2022. Nästan nio månader senare har han nu fått tävla igen när han hoppade in i 20 minuter mot Djurgården.

ANNONS

– Det är klart att man är lite tveksam in i vissa luftdueller, att man kanske inte vågar gå in helt. Men när jag har bollen och även när jag är utan känns det helt okej.

Trots regnet var Sana inte rädd för att halka och göra sig illa.

– Det hade kunnat vara lera på planen men jag hade varit glad än då. Det är bara kul att vara tillbaka på planen, säger Sana.

Sana ser dock att rehaben inte är över bara för att han nu har spelat match igen.

– Jag kommer behöva göra det för resten av karriären tänker jag. Men jag känner mig ganska lätt i kroppen faktiskt, det var inte så att jag tänkte: ”Jag kommer dö nu”, så det kändes bra ändå. Man måste bara knega på, säger han.

Även Filip Trpcevski, 20-åringen som varit borta på grund av en knäskada länge blev inbytt i förlustmatchen.

Så startade Häcken (4–3–3)

Peter Abrahamsson – Kristoffer Lund, Even Hovland, Simon Sandberg, Tomas Totland – Isak Brusberg, Simon Gustafson, Mikkel Rygaard – Momodou Sonko, Bénie Traoré, Ibrahim Sadiq.

LÄS MER:Filippa Curmarks glädje: ”Så jäkla kul att spela fotboll”

LÄS MER:Elin Rubensson vässar formen – avgjorde för Häcken mot Växjö

LÄS MER:Anna Sandberg om Evelyne Viens tackling: ”Inte förvånad”

ANNONS