Häcken föll mot Vålerenga – Dilja Zomers skadad

I måndags presenterade BK Häcken FF målvakten Yoon Younggeul, 35. Tre dagar senare fick sydkoreanskan debutera i den gulsvarta tröjan.
Det blev en allt annat än rolig debut.
Det slutade med en klar förlust och en ny skada för Häcken.
– Bra lag straffar oss när vi inte är på hugget. Det går inte att börja spela efter 45 minuter, konstaterar mittfältsstjärnan Elin Rubensson.

ANNONS
|

BK Häcken är i Marbella och slipar formen inför tävlingssäsongen. Förutom träningar ska matcher spelas. På vägen ner till lägret ställdes laget mot tyska ligaledaren Wolfsburg (som vann med 1–0) och på torsdagen var det dags för match igen. Den här gången mot norska Vålerenga.

Precis som i tidigare matcher saknades flera spelare på grund av skador (exempelvis lagkapten Filippa Curmark) och den här gången fanns inte heller landslagsmålvakten Jennifer Falk med på grund av ”en lättare känning”. I stället fick det sydkoreanska nyförvärvet Yoon Younggeul, 35, vakta målet mot Vålerenga.

Det blev uppförsbacke direkt för Häcken.

Redan efter sex minuters spel spräckte Vålerenga nollan efter ett läcker distansskott i krysset av Stine Brekken, otagbart för Yoon Younggeul. Drygt fem minuter senare kom 2–0 när Ingibjörg Sigurðardóttirs skott smet in via Younggeuls stolpe.

ANNONS

Zomers skadad

Även 3–0 kom genom Ingibjörg Sigurðardóttir. 20 minuter in i matchen var isländskan framme och petade in en frispark.

– Vi måste vara med från början så klart. Bra lag straffar oss när vi inte är på hugget. Det går inte att börja spela efter 45 minuter, säger Elin Rubensson.

Häcken var inte utan chanser och en knapp halvtimme in i matchen reducerade Stine Larsen efter en trasslig situation i Vålerengas straffområde.

Det blev halvlekens, och matchens, sista mål. I andra halvlek var det chanser åt båda hållen, och allra främst frän Häckens sida, men målen uteblev.

Med en kvart kvar av matchen var det oroande scener för Häcken. Dilja Zomers revs ner i en duell längs långsidan och tvingades, efter att ha fått vård på planen, lämna med ett hård lindat vänsterknä.

Matchen slutade 3–1, Häckens andra förlust under lägret.

Ser stor utvecklingspotential

Häcken-stjärnan Elin Rubensson var missnöjd med lagets insats i den första halvleken, men ville samtidigt inte lägga för stor vikt vid resultatet.

– Det var en tuff match men det finns saker som vi tar med oss från den här matchen också som var bra. Vi har tränat väldigt tufft inför den här matchen, vi var inte riktigt med från start, vi hade lite trötta ben, säger hon.

ANNONS

– Vi släpper in lite enkla mål tidigt men sen tycker jag att vi tar över matchen mer och mer. I andra halvlek är det i princip spel mot ett mål, det tycker jag att vi ska ta med oss.

Var tycker du att ni står som lag just nu?

– Vi har fått behålla många från förra året och har fått in lite spets. Jag tycker att vi kan bygga vidare på det som vi avslutade förra året med. Vi har ett väldigt ungt lag så det finns stor utvecklingspotential också.

På tisdag väntar lägrets sista match för Häcken, mot norska Brann.

Så startade Häcken

Yoon Younggeul – Anna Sandberg, Elma Junttila Nelhade, Josefine Rybrink, Molly Johansson – Marika Bergman Lundin, Elin Rubensson – Stine Larsen, Rosa Kafaji, Clarissa Larisey – Anna Anvegård

LÄS MER:BK Häckens Filippa Curmark om tuffa skadeperioden

LÄS MER:GP rapporterar från Häcken, IFK Göteborg och Elfsborgs läger

LÄS MER:Häcken besegrat i Wolfsburg – men Jennifer Falk visade toppform

ANNONS