Glädjebeskedet – Glas tillbaka i träning

Efter covidkaoset i svenska landslaget kommer lite goda nyheter från sjukdomsfronten. Hanna Glas var med på lördagens gemensamma träning.

ANNONS
|

Under fredagen besegrade Sverige kvartsfinalmotståndaren Belgien med 1-0 efter mål i slutminuterna av Linda Sembrant och blev därmed klart för semifinal mot hemmanationen England.

Dock saknades spelarna Hanna Glas, Jonna Andersson och Emma Kullberg i truppen efter att ha testat positivt för covid-19. Spelarna har under veckan tränat på egen hand och inte deltagit i aktiviteter med övriga laget.

Under gårdagens presskonferens meddelade dock förbundskapten Peter Gerhardsson att en av spelarna testat negativt, men vill inte uttala sig om vem det var.

– Jag kan säga att en av dem är negativ. Det är det vi vet nu, och alla tränade i dag, vilket var bra, men sedan var ändå bedömningen på hon som var negativ att vi utifrån träningen inte bedömde att hon var spelbar. Men det är klart att det är bra, säger Gerhardsson efter vinsten mot Belgien.

ANNONS

Men nu står det klart att spelaren Gerhardsson syftade på rimligtvis är Hanna Glas. Högerbacken fanns nämligen med på lagets gemensamma träning under lördagen.

– Hon tränade, det var glädjande, säger assisterande förbundskapten Magnus Wikman.

Han tillägger:

– Mer kan jag inte kommentera om enskilda spelare.

Vad tänker du om hennes möjligheter att vara med och spela framöver?

– Ingen aning, jag är glad att hon var med idag så chansen ökar i alla fall, säger Magnus Wikman.

Sverige möter England på tisdag 21.00.

LÄS MER:Folkfest på Pustervik inför Sverige–Belgien

LÄS MER:Svenska psykningen: ”England är favoriter”

LÄS MER:Sverige kan slå ur underläge mot England – perfekt

ANNONS