Galen första halvlek mellan Köpenhamn och Manchester United – fyra mål och avbrott

Det blev en galen första halvlek på Parken i Champions League-mötet mellan Köpenhamn och Manchester United.
Förutom fyra mål och ett rött kort fick matchen ett avbrott på grund av en planstormare och ett sjukdomsfall på läktaren.

|

Det blev en händelserik inledning på matchen mellan Köpenhamn och Manchester United på Parken i Köpenhamn. Redan i den tredje minuten gav dansken Rasmus Höjlund gästerna ledningen.

En stund senare avbröts matchen tillfälligt när en planstormare tog sin in på innerplan. Han tog sig in med en Palestina-flagga med texten ”Stoppa dödandet av barnen i Gaza. Låt oss stå tillsammans”.

Kort därefter, 13 minuter in i matchen, inträffade ett sjukdomsfall på läktaren.

Sjukvårdare tog sig över planen bort mot ena långsidan för att assistera på läktaren. Den delen av läktaren där sjukdomsfallet inträffat skärmades av samtidigt som sjukdomspersonal arbetade.

”Känns lite olustigt”

Det var på just Parken som Christian Eriksen, som startade matchen för Manchester United, fick ett hjärtstopp i matchen mellan Danmark och Finland i EM 2021.

– Det känns lite olustigt bara av den anledningen. Vi hoppas förstås att det går bra för personen eller personerna som får vård just nu, säger TV4 plays kommentator Adam Pinthorp.

Efter omkring sex minuter kom matchen i gång igen. Speakern på arenan meddelade enligt TV4 play att läget var underkontroll med personen eller personerna som behövt vård.

I matchminut 28 gjorde Rasmus Höjlund sitt andra mål till 2–0.

I den 45:e minuten, strax efter att Uniteds Marcus Rashford blivit utvisad, reducerade Köpenhamn genom Mohamed Elyounoussi. Innan paus kom också kvitteringen. På tilläggstid i första halvlek fick Köpenhamn straff och Diogo Gonçalves klev fram och satte 2–2.

Svenske talangen stor hjälte

Halvvägs in i andra halvleken kom matchens andra straff, den här gången för Manchester United. Då klev Bruno Fernandes fram och satte 3–2 till gästerna.

Men det var inte över där. I den 82:a minuten kom Köpenhamns kvittering när Lukas Lerager tråcklade in 3–3.

Bara fem minuter senare klev den svenske, 17-årige supertalangen Roony Bardghji fram och gav Köpenhamn ledningen med 4–3 efter ett stenhårt vänsterskott intill första stolpen.

Det resultatet stod sig sedan hela vägen fram till slutsignal, och innebär att Köpenhamn, på målskillnad, just nu ligger tvåa i grupp A. Manchester United petas i sin tur ner till sistaplats, med endast tre poäng inför de två sista gruppspelsmatcherna.