Gais Carl Nyström deppar efter ett mål av GIF Sundsvall.
Gais Carl Nyström deppar efter ett mål av GIF Sundsvall. Bild: NILS JAKOBSSON

Gais utspelat – tung 3-0 förlust mot GIF Sundsvall

Gais blev hade inte en syl i vädret när laget gästade GIF Sundsvall. Grönsvart förlorade med 3-0 och den segerlösa sviten för laget växer sig allt längre.

|

Gais gick in i söndagens möte med GIF Sundsvall med fyra raka kryss och laget hade inte vunnit en match sedan den 8 juli då man besegrade Dalkurd FF på Gamla Ullevi.

Tränare Stefan Jacobsson roterade friskt och gjorde inte mindre än fyra förändringar efter krysset senast mot serieledaren Degerfors.

I inledningen av matchen var det främst GIF Sundsvall som ägde bollen.

Gais var starka i duellspelet men lyckades inte etablera något spel på offensiv planhalva förutom när Mervan Celik briljerade med fina dragningar.

Chanskavalkad gav utdelning för GIF Sundsvall

I 18:e minuten kom matchens första chans när Boris Lumbana var nära att styra in ett inspel i eget mål.

Minuten senare svarade Gais målvakt Mathias Karlsson för ett stabilt ingripande när han lyckades styra undan Oliver Bergs avslut.

I 25:e minuten var det återigen dags för en möjlighet för hemmalaget när Johan Blomberg drog till. Men Mathias Karlsson svarade för en ny räddning.

En halvtimme in i matchen var det klar fördel GIF Sundsvall och Gais blev allt mer tillbakatryckta. Hemmalaget radade upp än fler lägen men fick inte in bollen.

Statistiken 7-0 i avslut och 6-0 i hörnor efter 30 minuter till hemmalagets favör speglade matchbilden.

I den 33:e minuten fick Giffarna till slut utdelning på allt chansskapande. Johan Blomberg nickade in 1-0 efter ett fint inlägg av Johan Andersson.

Makrillarnas spel var oftast slarvigt och Sundsvall fortsatte att ha grepp om matchen halvleken ut.

När domaren Johan Krantz satte pipan i munnen efter 45 minuters speltid var nog de flesta Gais-spelarna lättade över att få lite andrum.

– Vi får en dåligt start på matchen. Min matchplan fungerar inte som den ska. De får göra lite som de vill med oss. På deras vänsterkant kom de igenom gång på gång med överlappningar, säger Gais tränare Stefan Jacobsson efter matchen.

Fyra byten inför andra halvlek

Inför andra halvlek gjorde Stefan Jacobsson ett kvadrupelbyte. Fredrik Martinsson, Julius Johansson, Richard Yarsuvat och Joackim Åberg blev alla inbytta på en och samma gång.

Men det hjälpte föga.

Gais fick en mardrömsstart på andra halvlek. Två minuter efter avspark stötte Pontus Engblom in 2-0 till GIF Sundsvall.

I den 60:e minuten gjorde Gais sitt sista byte när Predrag Randjelovic ersatte Mervan Celik som tvingades utgå med en skadekänning.

66 minuter in i matchen hade Gais sitt första och enda avslut för dagen. Men Richard Yarsuvats distansskott fastnade lätt i Sundsvallsmålvakten Andreas Anderssons skopa.

Sundsvall punkterade matchen

Med dryga kvarten kvar fick Pontus Engblom en drömchans att sätta en tredje boll i nät för Sundsvall men anfallaren missade det öppna målet.

Istället för att Gais tryckte på för en reducering var det hemmalaget som gick för att utöka sin ledning

3-0 skulle också till sist komma för norrlänningarna.

I den 80:e minuten tryckte Albin Ekström in bollen i nättaket efter en frisparksretur från Mathias Karlsson som hade en riktigt svettig afton i Gais-målet.

Det var den sista händelsen av värde i en match som Gais nog mest av allt vill glömma.

På lördag väntar ett derby mot Örgryte där viktiga poäng kan tas.

– Nu väntar en ny tuff match mot ÖIS, med ett derby som alla vet vad det innebär. Inför matchen kom vi från några bra prestationer mot topplagen där vi tagit poäng. Man får gräva fram det positiva, säger Stefan Jacobsson efter matchen.