Gais Axel Henriksson ber om ursäkt efter intervjun

Derbyt mellan Blåvitt och Gais var avbrutet i 45 minuter efter att en banger kastats in från Gaisläktaren.
Gaismittfältaren Axel Henriksson hade inga problem med supportrarnas tilltag.
– Jag tycker att det är kul, säger han till SVT.
På tisdagsförmiddagen bad 22-åringen om ursäkt.

ANNONS
|

I upptakten av den andra halvleken i Göteborgsderbyt hände flera saker som till slut fick matchen avbruten. Först smällde Blåvittpubliken massor av fyrverkerier, varpå Gaisklacken svarade med en stor mängd bengaler. Spelet fortsatte i ett första skede, men avbröts efter att en banger (knallskott) smällt av från Gaissektionen.

Pyrotekniken blev ett stort samtalsämne efteråt.

– Att det blev så långt uppehåll störde vår rytm och det var inget vi ville ha. Bangers hör inte hemma på en fotbollsplan, kan bara bli skador och kan bara bli fel. Det är sjukt onödigt, säger Blåvitts Gustav Svensson till SVT.

Gais mittfältsprofil Axel Henriksson är av en annan åsikt.

ANNONS

– Jag tycker att det är kul.

På frågan vad han tycker är kul svarar han:

– Det är derby och det händer grejer, det brinner i skallarna på oss och det brinner i skallarna på dem som är på läktarna. Det kanske inte är smart att säga något mer men jag tycker så.

SVT: Även om matchen skjuts upp?

– Det är ingen som skadas, det smäller lite och jag vet inte hur det fungerar om man står i närheten om man får ont av dem, om det är en bomb. Jag har ingen aning. Det var ingen som kom till skada så jag kanske tycker att matchen pausades lite väl länge, jag vet inte.

Senare på tisdagsförmiddagen gick Gais ut med en skrivelse på sin hemsida där Henriksson bad om ursäkt för det han sa i SVT-intervjun.

– Det var dumt av mig att uttrycka mig så. Självklart står jag inte bakom att man skapar en farlig situation på arenan. Jag uppskattade verkligen att våra supportrar stöttade oss genom hela matchen, trots att vi inte kunde ge dem en seger. Bilden som svensk fotboll har om att man ska stötta sitt lag på ett sätt som gör att alla kan känna sig trygga på läktaren, delar jag med. Jag ber om ursäkt för det jag sa i intervjun.

ANNONS

LÄS MER:Supportrarna lyckades förstöra derbyfesten för så många andra

LÄS MER:Alexander Ahl Holmström ilsknade till – på August Erlingmarks firande

LÄS MER:Stor besvikelse i Gais efter derbyförlusten mot IFK Göteborg

ANNONS