Fridolina Rolfö: ”Jag vet inte var vi står jämfört med dem”

Sverige vann 2-1 mot Schweiz, och Fridolina Rolfö gjorde mål och assist. Frågan som hängde i luften efteråt handlade om något helt annat. Är Sverige verkligen nära länder som Tyskland, England och Frankrike i kvalitet?
– Jag vet i dagsläget inte var vi ligger i jämförelse med dem, säger Rolfö.

ANNONS
|

Sverige är turneringens högst rankade lag, kom tvåa i OS i fjol och har omfamnat favoritskapet. Spelarna har pratat öppet om att vinna guld, och förbundskapten Peter Gerhardsson tycker det är bättre att vara favorit än underdog.

Men frågan är om Sverige ens lyckas vinna gruppen?

1-1- mot Nederländerna följdes upp av en krampaktig 2-1-seger mot ett magsjukeplågat Schweiz.

Fridolina Rolfö – som gjorde Sveriges första mål och spelade fram supertalangen Hanna Bennison till det andra – var en av få svenska spelare som höll genomgående hög klass på planen. Men när Rolfö mötte medierna efteråt var hon besviken.

– Vi är inte nöjda idag heller, men jag tycker att vi växte i matchen. Det är den positiva delen vi får ta med oss. Vi blev bättre mot slutet, gjorde mål och har även chans att göra fler må, säger hon.

ANNONS

Orolig?

– Om det blivit oavgjort eller förlust hade jag varit mer orolig, men nu känner jag att vi gör målet och det känns som vi ”har det”. Vi behöver få saker att klaffa. Jag tror att det kommer släppa, men vi behöver rannsaka oss själva för att se över vad vi kan göra bättre. Vi vet att vi kan spela bättre, säger Rolfö.

Fridolina Rolfös mål kom efter en period där Sverige haft två liknande bra anfall. Det första höll Stina Blackstenius på att avsluta i nät, men Schweiz målvakt fick en hand på bollen.

Rolfö: Så vi vill spela

Anfallet efter fick Rolfö chansen i fritt läge.

– Det är så vi vill spela: upp på felvänd, hitta tillbaka, sätta på rättvänd. Det är sådana aktioner vi vill ser fler av. Nu var det fint upp på Stina som knackade tillbaka den på ”Kosse” (Kosovare Asllani) som läser att jag kommer och sätter den på ett. Sedan lägger jag in den vid första stolpen.

I OS ifjol fick Sverige en flygande start, nu har spelet haltat desto mer.

Fridolina Rolfö håller med.

– Men jag tror man måste se vidare också. Vi behöver se över vad vi kan förbättra, men det det är kort tid emellan, vi har snart en ny match som är superviktig för oss för att förhoppningsvis säkra gruppsegern.

ANNONS

Vi har sett Frankrike, Tyskland och England imponera en hel del i det här mästerskapet. Hur många nivåer skulle du säga att Sverige måste upp för att mäta sig med dem?

– Det är en väldigt bra fråga. Jag vet i dagsläget inte var vi ligger i jämförelse med dem. Vi har inte spelat mot dem på ett tag och vet inte var de står. De ser starka ut, men jag har ett hopp och en tro att vi ska växa in i turneringen. Det har vi gjort tidigare i andra mästerskap där det gått knackigare i gruppspelet, men vi gjort det väldigt bra mot slutspelet.

Att du inte vet riktigt var ni står jämfört med de lagen som imponerat mest hittills – är det annorlunda än du kände innan turneringen?

– Nej, det skulle jag inte säga. Jag måste säga att de lag vi mött har varit skickliga. Vi har mött Nederländerna som kanske också är en av favoriterna. Schweiz tycker jag verkligen gjorde det bra och stod upp fysiskt, och gjorde det svårt för oss med sin defensiv. Det ska tilläggas att det är många bra lag i Europa, och jag tycker inte det här visar på att vi är ett sämre lag bara för att vi spelat en tuff match mot Schweiz. Vi får se framöver, avslutar Fridolina Rolfö.

ANNONS
ANNONS