Fotbollsprofilen vill ha naturgräs i allsvenskan

Gräsdebatten är en av svensk fotbolls största frågor. Nu ger sig förre förbundskaptenen Tommy Söderberg in i debatten. – Kan man åka till mars så kan man kanske få ett konstgräs som är väldigt likt naturgräs, säger han i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Tommy Söderberg, 68, var förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget under åren 1998-2004. Söderberg är gäst i podcasten Lundh på Fotbollskanalen och ger sig då in i debatten om vilket underlag som ska gälla i svensk fotboll. Söderberg vill se naturgräs i den högsta serien.

– Jag tillhör nog de som tycker det. Det var väl David Elm som sa att vi borde ha en serie för konstgräs och en för naturgräs och sedan ha ett slutspel. Det är ju skillnad, det tror jag att man ska våga säga också, säger han i podcasten.

– När man började med den här debatten trodde kommunen att man skulle tjäna massa pengar, men det är underhållskostnader även på konstgräsplaner. Men kan man åka till mars så kan man kanske få ett konstgräs som är väldigt likt naturgräs.

ANNONS

Enligt Söderberg finns det tydliga skillnader i spelet när det kommer till de två olika underlagen. Två underlag som skiljer varandra åt.

– Jag kan känna att jag saknar konfrontationsfotbollen när det kommer till konstgräset. Vi har märkt det, när jag jobbade med Jörgen (Lennartsson) och Håkan (Ericson), att man aldrig riktigt går fram och pressar bollhållaren. När man kommer snabbt in som man vill göra och verkligen få press, då bara vinklar de bort bollen eller gör någon fint. Det blir inte den eftergiften som på ett naturgräs. Jag har ingen chans att komma åt bollen eller bollhållaren, förklarar Söderberg.

ANNONS