Gareth Southgate vill inte se planerna på en dokumentär om de engelska spelarfruarna bli verklighet.
Gareth Southgate vill inte se planerna på en dokumentär om de engelska spelarfruarna bli verklighet. Bild: MATTHEW CHILDS

Förbundskaptenen Gareth Southgates kritik mot Netflix-serien

Netflix rapporteras vilja producera en tv-serie som följer de engelska landslagsspelarnas partners inför och under VM i Qatar. Det är inte en idé Englands förbundskapten Gareth Southgate är ett fan av.
– Jag skulle bli förvånad om vår spelartrupp har något intresse av att vara med i den, säger han på en presskonferens på måndagen.

ANNONS
|

Det engelska landslaget är populärt och nu rapporteras Netflix vara intresserat av att göra en produktion som följer spelarnas partners inför och under VM-turneringen i Qatar. Enligt The Sun har streamingjätten redan hört sig för hos flera av spelarnas flickvänner om de skulle få följa med på deras vardagsåtaganden under hösten.

– Det finns en önskelista över kvinnorna de vill ha med och de erbjuds mycket hög lön, säger en källa till The Sun.

Det verkar heller inte bli någon dokumentär. Förbundskaptenen Gareth Southgate uttalade sig om ryktet på en presskonferens på måndagen.

– Jag skulle bli förvånad om vår spelartrupp har något intresse av att vara med i den. De har velat fokusera på fotbollen. Fokus i Ryssland (under VM 2018) och förra sommaren (i EM) var på spelarna och vi fick inga problem då, säger han.

ANNONS

51-åringen var också kritisk mot hur spelarnas partnerrs beskrivs av engelsk press. Begreppet WAGs (Wifes and girlfriends) ligger inte Southgate varmt om hjärtat.

– Jag tycker faktiskt att termen ”WAGs” är ganska respektlös. Det är deras partners och familj, så jag gillar inte termen. Jag vill att de ska känna sig välkomna, säger han.

ANNONS