Flera Norrby-matcher utreds för matchfixning

Flera av Norrby IF:s matcher i superettan 2020 utreds för matchfixning, det skriver Sportexpressen.
– Det finns misstankar om matchfixning och det är allvarlig organiserad brottslighet som vi misstänker ligger bakom, säger Fredrik Gårdare från polisen till GP.

ANNONS
|

Polisen har inlett en förundersökning kring flera matcher med Norrby i superettan 2020, det skriver Sportexpressen. Fredrik Gårdare som är ansvarig för polisens arbete mot idrottsrelaterad brottslighet bekräftar att en utredning är inledd men säger att det inte är Norrby som förening som är misstänkt.

– Det rör sig om matcher förra säsongen. Vi har ett bra samarbete med Norrbys ledning. I övrigt lämnar vi inga uppgifter, säger han.

LÄS MER:Tidigare allsvensk stjärnspelare åtalas

Ingen är ännu delgiven misstanke.

Norrbys klubbchef David Kryssman säger till tidningen att klubben vill bidra till utredningsarbetet.

– Vi som klubb är öppna för att hjälpa polisen så gott vi kan. Polisen har större kunskap om ämnet nu och är mer riktade mot individer än föreningen. Det är inte hela föreningen som misstänks. Vi försöker göra så gott vi kan och har en god dialog med Fredrik Gårdare och hans grupp.

ANNONS
Fredrik Gårdare är ansvarig för polisens arbete mot idrottsrelaterad brottslighet.
Fredrik Gårdare är ansvarig för polisens arbete mot idrottsrelaterad brottslighet. Bild: ERIK SIMANDER

LÄS MER:Polisen misstänker tidigare Gais-spelare för matchfixning

Samarbetar med Norrbys ledning

Kryssman säger att han han inte vet vilka matcher misstankarna gäller.

Polisen har träffat hela Norrbys seniortrupp för att informera om utredningsläget. Förutom att utreda fjolårets misstänkta matchfixning är målet att se till att förhindra att det sker igen under 2021.

– Vi har ett bra samarbete kring vad som hänt, säger Fredrik Gårdare.

Polisen har också en pågående förundersökning kring Gais. Där misstänks fem Gais-matcher från säsongen 2019 ha blivit utsatta för otillåten påverkan. En tidigare spelare i föreningen är misstänkt.

Finns det kopplingar mellan de två utredningarna, Fredrik Gårdare?

– Vi lämnar ingen mer information. Det är två utredningar som pågår med allvarlig organiserad kriminalitet som vi misstänker ligger bakom. Därmed måste vi vara försiktiga med vilken information vi lämnar ut.

LÄS MER:Polisens huvudspår i Gais-matchfixningshistorien

ANNONS