Erling Haaland sover med tejp över munnen

Erling Haaland har hakat på en ny trend för att sova bättre och maximera sin prestation på fotbollsplanen.
Sömnforskaren Christian Benedict höjer dock ett varningens finger.
– Det kan leda till problem med hjärt- och kärlsystemet, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Erling Haaland går från klarhet till klarhet på fotbollsplanen men det är inte bara norrmannens fotbollskunnande som väcker intresse. Även med sin livsstil, med enorm perfektion och speciella vanor, drar han blickar till sig.

Nyligen berättade han om sitt senaste knep för att få en god sömn. Haaland har hakat på den virala trenden att sova med tejp över munnen.

23-åringens drag för att sova gott om nätterna ifrågasätts nu.

Sportbladet har talat med sömnforskaren Christian Benedict, som höjer ett varningens finger.

– Det är jättekul att en person som Erling Haaland verkligen lyfter sömnen som något som gör skillnad. Det tycker jag är jättebra. Men att dra slutsatsen att alla ska sova bättre om de tejpar för munnen måste jag ifrågasätta. Det är många som inte kan andas bra genom näsan, säger han.

ANNONS

Kan leda till problem

Benedict menar att sömn med tejpad mun inte är bra för alla utan i stället kan vara farligt för en del. För den som har täppt eller trång näsa är det inte att rekommendera.

– Om du har svår sömnapné och problem med andningsuppehåll under sömnen är det väldigt påfrestande för hjärt- och kärlsystemet. Om du inte kan andas genom munnen kan det leda till problem med hjärt- och kärlsystemet, säger Benedict.

Haaland sa nyligen i en talkshow på Youtube att ”sömn är det viktigaste i världen”. Att lägga stor vikt vid sin sömn är något som även Christian Benedict trycker på.

– Det finns mycket, mycket forskning som visar att de som sover bra och har en regelbunden nattsömn presterar bättre, säger han till Sportbladet.

LÄS MER:Haaland på väg mot målrekord i landslaget

LÄS MER:Gusten Dahlin inför Champions League

LÄS MER:Fridolina Rolfö och Amanda Ilestedt nominerade till Ballon d’Or

ANNONS