Erik Sorga om tunga tiden i IFK Göteborg

Erik Sorga är en av IFK Göteborgs största floppvärvningar i modern tid.
Nu berättar anfallaren om den tunga tiden i Blåvitt.
– För mig var det den värsta säsongen i mitt liv, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Erik Sorgas tid i IFK Göteborg blev långt från en lyckad historia. Den estniske landslagsanfallaren spelade hamnade långt ner i den blåvit frysboxen och fick endast elva inhopp, under vilka han gjorde totalt ett mål, under sin tid i Göteborg.

Nu berättar han om sin upplevelse i Göteborg. I en intervju med Sportexpressen berättar han om hur det gick från att han värvats av dåvarande sportchef Pontus Farnerud, till att han inte längre var önskad i klubben två veckor senare, när Farnerud hade fått sparken.

– Det var en tuff tid för mig, så klart. Inte så mycket speltid ... För mig var det den värsta säsongen i mitt liv. Tyvärr, säger Erik Sorga till Expressen.

ANNONS

Trots att Sorga aldrig satte något större avtryck på fotbollsplanen, så blev han ett stort samtalsämne i blåvita kretsar. Bland annat så hyllades han av fansen som drog igång kampanjen ”Free Sorga”.

Erik Sorga talar ut om tiden i IFK Göteborg.
Erik Sorga talar ut om tiden i IFK Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Svarar på Therns kritik

Efter hans tid i föreningen har han dessutom kritiserats av tidigare lagkamrater. Bland annan mittfältaren Simon Thern som, i ett avsnitt av podcasten ”Hunden, Katten, Glassen” menade på att Sorga inte knöt skorna, inte svettades på träningarna eller ville följa med på bortamatcher.

– Jag har hört om det där. Många gånger. Jag fick till och med frågan från en supporter om situationen. Och ser fortfarande kommentarer om att jag inte knöt mina skor och bla, bla, bla ... I vissa bortamatcher var jag kanske rädd för att bli skadad. Jag pratade med det medicinska teamet och de sa: ”Om du spelar så kan det öka risken för att du blir skadad”. Under en bortamatch blev jag också sjuk och åkte hem.

Han förstår inte att hans påstått oknutna skor har blivit en snackis.

– Gällande skorna … Jag vet inte varför de fortsätter skriva om det där. Jag begriper det inte. För mig spelar det ingen roll om de är knutna eller inte, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Förre Blåvitt-talangen Oscar Vilhelmsson historisk i Bundesliga

LÄS MER:Göteborgs DFF nära att bli Gais: ”99 procent klart”

ANNONS