Elfsborg vann över Mjällby – Abdullai tvåmålsskytt

Elfsborgs vinstsvit håller i sig.
Söndagens möte mot Mjällby inleddes med ett blixtmål av Abdullai.
Men boråslaget var inte nöjda där. Slutresultatet blev 3–1 och ytterligare tre poäng till handlingarna.

|

Få det senaste om Elfsborg – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Elfsborg och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i klubben.

Klicka här för att följa IF Elfsborg

Det var elfte gången genom tiderna som Elfsborg tog emot Mjällby på Borås arena. Aldrig har Mjällby gått därifrån med vinst.

En tradition som boråslaget så klart ville behålla.

Elfsborg vann över Häcken på bortaplan efter en dramatisk vändning på övertid senast. Mot Mjällby valde Hiljemark att starta med en något annorlunda uppställning. Bland annat med Simon Hedlund på högerkanten och Per Frick och Wolji Abdullai i topp.

Elfsborg inledde också matchen med att chocka sina motståndare. Abdullai tog bollen direkt efter avspark och rusade upp mot motståndarens planhalva för att sedan skjuta ett välriktat skott rakt in bakom Mjällbymålvakten.

Blixtinledning av Abdullai

Det blev därmed en gulsvart ledning med 1–0 efter knappt 22 sekunders spel.

Därefter öppnade fler möjligheter upp sig inledningsvis för Elfsborg men ingenting som gav vidare utdelning. I stället blev det en kvittering från Mjällby i 27 minuten genom Elliot Stroud.

Vändningen kom när Abdullai i slutminuterna av första halvleken återigen forscerade Mjällbys målområde, letade in en 2-0 ledning för Elfsborg och sitt fjärde mål för säsongen.

– Vi har ett fantastiskt lag. Vi måste vinna för att komma ut starkare, säger målskytten till Max i paus.

I andra halvlek blev det repris från Elfsborg som inledde med ännu ett mål. Denna gång var det Sebastian Holmén som efter knappa fem minuter spel nickade in en utökning för hemmalaget efter en hörna av Zeneli.

Och just hörnmål har blivit något av en Elfsborgsk specialitet sedan tränarbytet.

– Det har hänt någonting, så är det ju. Så fort Oscar kom in har han varit tydlig med att fasta situationer är viktiga i fotboll och det är hyfsad utdelning på det nu, säger Sebastian Holmén till Max.

Därefter fortsatte halvleken utan större händelser. Hedlund gjorde ett försök till ett fjärde mål för Elfsborg genom passning till Söderberg, men Simon Söderberg stoppades av en Mjällbyspelare innan han hann göra ett ordentligt avslut.

En ny chans kom på tilläggstid där Hedlund drog en ny forcering mot Mjällbymålet, passade vidare till Camal Jebara som försökte sig på ett skott på mål som togs emot i famnen av Mjällbymålvakten.

Men inte heller Mjällby lyckades komma till och vid avblåsning kunde Elfsborg glatt konstatera att man fick med sig tre poäng även denna gång.

Nästa match för Elfsborg i allsvenskan blir mot Djurgården 28 juli, men dessförinnan väntar kval till Europa league mot FC Sheriff redan på torsdag 25 juli.