Utsiktens storsponsor, Benjamin von Jahf.
Utsiktens storsponsor, Benjamin von Jahf. Bild: DANIEL STILLER

Efter satsningen – Utsiktens storsponsor kan lämna

Interna stridigheter kan göra att nya storsponsorn Benjamin von Jahf lämnar Utsiktens BK. Den 25 mars, då klubben har sitt årsmöte, blir avgörande.
– Föreningen är fortfarande i kris, säger von Jahf.

ANNONS
|

Utsiktens BK har storslagna planer för framtiden. Och i spetsen för satsningen står nye storsponsorn Benjamin von Jahf.

Men inledningen mellan parterna har inte varit särskilt enkla. Det började med att tränare Stefan Rehn valde att lämna.

– De här nya krafterna som kom in lovade guld och gröna skogar och att vi skulle ta oss upp i allsvenskan. Det blev inte alls så. De började att hitta andra vägar som vi inte kände oss bekväma i, varken jag eller Peter. Sättet som de har skött det här på är inte bra, sa Rehn till GP efter avhoppet.

LÄS MER:Martin Viggeborn om kaoset i Utsikten

Nu gör interna stridigheter mellan nuvarande styrelse och Benjamin von Jahf att den sistnämnde kan komma att dra tillbaka sitt engagemang i klubben, vilket GT var först med att rapportera. Den 25 mars har klubben årsmöte och blir det inte förändring i styrelse-led så lämnar von Jahf klubben.

ANNONS

– Jag har presenterat mina visioner och nu är det upp till medlemmarna om att välja väg. Antingen gör vi som tidigare men då är inte jag intresserad av att fortsätta. Eller så satsar man på förändring och förbättring men då krävs det att vi gör om lite grann, säger von Jahf och fortsätter:

– Jag har blivit motarbetad ända sedan jag kom in och jag gör dessutom inte detta för mig själv utan jag gör det för samhället och för alla ungdomar som spelar i föreningen. Vi får se vad som händer. Föreningen är fortfarande i kris. Vi tappar kapital och sponsorer. Det finns ingen människa, oavsett hjärta, som vill trycka in pengar i ett stort svart hål. Man vill ha support internt åtminstone. Jag vill att vi ska ta in människor som vill utveckla föreningen åt rätt håll. Jag har inga krav på att bli satt på en piedestal. Det viktiga är att det är rätt personer på rätt plats.

Vad kan du säga om det ekonomiska läget i klubben?

– Det var betydligt värre än vad jag trodde.

Tror du att du kommer vara kvar i klubben efter den 25 mars?

– Jag vet inte ännu. Det här underbara Coronaviruset kom ju nu också och det påverkar detta kopiöst. Jag ber till gudarna att små och stora företag överlever denna krisen. Fortsätter det i denna takten så är jag inte förvånad om vartannat eller var tredje företag kommer få lägga ner. Jag hoppas innerligt att staten går in och räddar situationen. Detta handlar inte om en lågkonjunktur utan detta är en kris som fått groteska proportioner.

ANNONS

Utsiktens starke man Ingemar Lundin säger så här om nuvarande läge i Utsikten:

– Vi får lösa de sakerna internt och sedan återkommer vi.

LÄS MER:Från Big Brother till Utsiktens BK – en förunderlig resa

ANNONS