Efter Sanas straffmiss – Blåvitt föll mot Elfsborg

Mikael Stahre var tillbaka i allsvenskan – men inte som vinnare. IFK Göteborg föll mot IF Elfsborg efter att Tobias Sana bränt en straff, Kolbeinn Sigthorsson missat öppet mål och Johan Larsson blivit hjälte för bortalaget.
– Jag satte laget i skiten. Det var en bajsstraff, säger Tobias Sana.

|

Så stod han där igen, Mikael Stahre. Som tränare för IFK Göteborg – i allsvenska sammanhang. På sin 46-årsdag dessutom. Grattis!

Så mycket till blåvit feststämning blev det dock inte på Ullevi under måndagskvällen. Trots att närmare 9 000 hade kommit för att se mötet med IF Elfsborg. Trots att de skrek, sjöng och skapade en mäktig ljudkuliss.

Bortalaget vann med 0–1. Johan Larsson gjorde matchens enda mål i matchminut 75.

Fram dit?

Tobias Sana fick den första stora chansen sedan Hosam Aiesh hade spelat in från högerkanten i matchminut 18. Sana drog till direkt – rakt på Tim Rönning.

De två skulle mötas igen, Sana och Rönning alltså. Efter en halvtimme missade IF Elfsborgs-mittbacken Maudo Lamine Jarjué en undannick och satte sedan krokben för Kolbeinn Sigthorsson. Straff för IFK Göteborg.

Tobias Sana, lagets förste straffskytt klev fram. Publiken ställde sig upp.

Tobias Sana sköt till höger, lågt. Tim Rönning hann dit och rädda.

– Jag satte laget i skiten, jag ska inte stå här och ducka. Jag skulle ha gjort mål, suckar Tobias Sana.

– Jag klandrar mig själv här. Såklart att jag är irriterad och besviken.

Du kan inte känna att Tim Rönning gjorde en bra räddning?

– Det var ingen bra räddning, om jag ska vara ärlig. Det var en bajsstraff.

Efterlängtad comeback för Söder

IF Elfsborgs bästa chans i den första halvleken kom nio minuter senare när Robert Gojani flöt igenom, blev fri och avslutade rakt på Giannis Anestis.

0–0 i paus.

Tobias Sana igen:

– I första halvlek var vi bra, vi tryckte ner dem och spelade smart. Vi hade kontroll på det hela matchen, tills de gjorde mål ...

Matchminut 75, alltså.

Inlägg från vänster. Det passerade genom hela straffområdet och förbi alla spelare.

Till Johan Larsson. Lagkaptenen tog emot bollen på den bortre ytan och drog till. Träffen var fin, bollen ven in bakom Giannis Anestis. Bortajubel.

IFK Göteborg försökte kvitteringsforcera efter det. Robin Söder kastades in, till exempel. Han som inte hade spelat allsvensk fotboll sedan premiären mot Örebro SK i april.

Det hjälpte dock inte. Inget hjälpte.

Det var dock nära. På övertid sköt Kolbeinn Sigthorsson över från en och en halv meter. Målet var öppet, det var en supermiss på en superchans.

Så ... IFK Göteborg mot IF Elfsborg slutade 0–1.

De blåvita har därmed, fortsatt, inte vunnit i allsvenskan sedan mötet med AIK i omgång två.

Tungt.

– Klart att det hade gett oss en boost att göra mål i slutet, men vi vill ha tre poäng inte en, säger Mikael Stahre.

Han fortsätter:

– Det är klart att det är extremt surt att förlora. En jämn fotbollsmatch.

Det var ingen vidare födelsedagspresent.

– Det är riktigt.

IFK Göteborg möte Östersunds FK i nästa omgång.

Tungt.

Östersunds FK väntar i nästa omgång.

Fakta: Så startade IFK Göteborg

(4–2–3–1): Giannis Anestis – Alexander Jallow, Mattias Bjärsmyr, Carl Johansson, Yahya Kalley (Oscar Vilhelmsson, 76) – Alhassan Yusuf, August Erlingmark – Hosam Aiesh (Robin Söder, 84), Tobias Sana, Gustaf Norlin (Sebastian Eriksson, 64) – Kolbeinn Sigthorsson