Bild: MATHIAS BERGELD

Efter degraderingen – Gais varslar om uppsägningar

Gais kan tvingas säga upp personal efter fiaskosäsongen.
På sin hemsida meddelar klubben att man varslar om uppsägningar.
– I dagsläget finns inga besked om vilken omfattning det handlar om eller vilka personer som kan vara berörda, skriver man.

ANNONS
|

2021 blev ett mörkt år för Gais. Säsongen slutade med en kvalförlust mot Dalkurd och därmed degradering till division 1.

Därefter har mycket hänt i klubben och förra veckan meddelade ordföranden Jonas Andersson och fotbollsansvarige Jonas Östergaard att de avgår från sina poster.

– Lite för många personer som jag har/har haft förtroende för uttalade sitt misstroende mot att jag ska fortsätta. Jag hade egentligen tre alternativ: Avgå nu, köra på fram till årsmötet och/eller försöka kandidera till ett nytt år, berättade Jonas Andersson för GP.

LÄS MER:Jonas Andersson och Jonas Östergaard lämnar Gais

Nu meddelar Gais att ytterligare förändringar kan komma att göras i framtiden. Klubben varslar nämligen om uppsägningar.

ANNONS

”Gais har idag lämnat in varsel till Arbetsförmedlingen och en förhandlingsframställan till Unionen gällande uppsägningar av personal till följd av arbetsbrist”, skriver man.

LÄS MER:Gais nya besked: Tio spelare har kontrakt med klubben

Kommer inleda förhandling

Vidare berättar Gais att det kommer inledas en förhandling med Unionen och att man just nu inte kan ge några besked kring hur många eller vilka som kan komma att beröras.

”Begreppet arbetsbrist kan betyda att det saknas arbetsuppgifter eller att arbetsgivaren inte har pengar för att driva verksamheten i nuvarande storlek.

Anledningen till detta varsel är att vi förväntar oss markant sänkta intäkter under det kommande året och att en förändring av vår organisation, såväl inom sporten som på sportkontoret, är nödvändig”, skriver Gais.

LÄS MER:Så här bör Gais värva – för att ta sig tillbaka till superettan

ANNONS