Efter chockförlusten: Så ska Häcken studsa tillbaka

Förlust och tre insläppta mål på stopptid senast.
Så ska Häcken studsa tillbaka mot Värnamo – utan Simon Gustafson och Amor Layouni.
– Vi får spela på ett litet annat sätt, säger tränaren Pål Arne Johansen.

ANNONS
|

Elfsborgs Gustav Henriksson tacklade och Simon Gustafson reagerade. Mohammed Al-Hakim delade ut varsitt gult kort och Häcken får nu klara sig utan sin mittfältsdiamant mot Värnamo.

– Simon har varit otroligt bra för oss och spelat samtliga minuter. Vi får spela på ett litet annat sätt utan honom, säger tränaren ”Paco” Johansen.

På vilket sätt?

– Simon har varit otroligt viktig, så vi måste höja oss som lag utan honom. Jag tror det är det enda sättet att förhålla sig till då han inte är med.

Hur ersätter man honom?

– Det går inte. Den spelaren vi sätter in ska göra det den är bra på.

ANNONS

Amor Layouni var också ett osäkert kort inför matchen. Han stod över lagets sista träning och när BK Häcken släppte sin matchtrupp sent på fredagseftermiddagen stod det klart att stjärnyttern inte åker med till Värnamo på grund av en ljumskskada.

Analysen efter kollapsen mot Elfsborg

I 3–5-förlusten mot Elfsborg förra omgången släppte laget in fyra mål på fasta situationer.

– Vi gör egentligen en bra match, men vi var för dåliga på fasta. Fram till senaste matchen har vi egentligen varit solida där, säger målvakten Andreas Linde.

Inför matchen mot Di Gule från Borås hade Häcken enbart ett insläppt mål på fasta situationer i allsvenskan.

– Det är Elfsborg som ska ha kredd. De slog väldigt bra bollar och när de flyttade upp sina tre mittbackar så blev det tufft för oss, säger ”Paco”.

”Pacos” hyllning till Värnamo

Häcken var efter matchen mycket irriterad på domaren Mohammed Al-Hakim. Simon Gustafson kallade honom för “arrogant”. Mikkel Rygaard var även han kritisk. Linde känner samma sak som sina lagkamrater.

– Jag har ju längden och spänsten så jag ska kunna dominera straffområdet, vilket jag tycker jag har gjort. Sedan är det en liten speciell situation där jag känner att jag blir dragen i armarna flera gånger och då är det svårt att komma ut och plocka inläggen även om du är två meter lång, säger målvakten.

ANNONS

Tidigare under säsongen tappade Häcken 3–0 till 3–3 i slutminuterna när laget mötte Djurgården på Tele2. “Paco” ser dock inget mönster att laget är svaga på stopptid.

– Vi har haft fem eller sex matcher där vi lyckats att göra mål i slutet av matcherna så det är absolut inte någon trend. Det är fotboll, det händer att lag gör mål i slutet av matcherna.

På lördag väntar Värnamo på bortaplan.

– Det är ett mycket spännande lag. Det har ett ambitiöst anfalls- och försvarsspel så det glädjer mig att möta dem. Jag tror det blir en bra fotbollsmatch mellan två lag som vågar väldigt mycket, säger “Paco” Johansen.

Matchguide: Värnamo–Häcken

Vad: Allsvenskan, 15:e omgången.

Var: Finnvedsvallen, Värnamo.

När: Lördag 15.00

Tv/stream: Discovery+, Max och TV4 Play.

Det gäller: Häcken åker till Värnamo för att försöka studsa tillbaka efter 3–5-förlusten mot Elfsborg senaste. IFK Värnamo kommer till matchen

Läget i laget: Simon Gustafson är avstängd på grund av tre gula kort. Amor Layouni, Nikola Zecevic och Isak Brusberg missar alla matchen på grund av ljumsskada.

LÄS MER:Saudiska klubbar uppges jaga Even Hovland: ”Bara ett rykte”

LÄS MER:Det talar för en bättre allsvensk höst för Häcken

LÄS MER:Se höjdpunkterna från matchen mellan Häcken och Elfsborg

ANNONS