Efter 220 dagar utan seger – Öis vann i Superettan igen

Elva matcher utan seger. Eller 220 dagar om man så vill.
Men på tisdagskvällen tog Örgryte IS sin första vinst för säsongen, när Örebro SK besegrades på hemmaplan.
Segern signeras tvåmålsskytten Ajdin Zeljkovic och straffräddaren Robin Wallinder.

ANNONS
|

Örgryte IS vårsäsong har varit allt annat än en solskenshistoria. Jumbolaget gick in på Gamla Ullevi med noll vunna matcher i ryggen – men på tisdagskvällen kom vändningen.

Det blev 2–0 och tre viktiga poäng till Sällskapet i tabellen.

– Vi har väntat på den här segern länge så det känns otroligt skönt att det äntligen har lossnat för oss, säger matchhjälten Ajdin Zeljkovic efter slutsignalen.

Han fortsätter:

– Insatsen idag är sådär, vi kan mycket bättre och blev tillbakapressade. Men i sådana här lägen är det bara tre poäng som räknas och det löser vi i dag.

Det blev en svängig start på matchen. Startsignalen tvingades vänta efter att rök från bengaler tillhörande Öis-klacken täckte planen.

ANNONS

Båda lagen hade initialt svårt att hålla bollen en längre tid men Öis fick en första chans i andra minuten när en frispark drogs tätt över ribban.

Tidigt ledningsmål

Hemmalaget fortsatte sätta press, och snart kom utdelningen.

I 14:e minuten fick Ajdin Zeljkovic bollen framför fötterna i straffområdet och kunde ostört trycka in det första målet vid den vänstra stolpen.

ÖIS-klacken tände återigen upp sina bengaler och euforin var ett faktum.

Fler farliga chanser skulle följa. Nicklas Bärkroth snurrade upp Örebros försvar och levererade den till Daniel Paulson två meter från mållinjen. Men Örebros målvakt stod rätt placerad och kunde täcka skottet.

Örebro åt sig sakta men säkert in i matchen men Robin Wallander behövde aldrig svettas märkbart mellan hemmalagets stolpar.

Trots halvtidsledningen vågade målskytten Ajdin Zeljkovic inte hoppas på för mycket:

– Vi har har haft ledningen mot Jönköping två gånger tidigare och tappat det, så det gäller att behålla ledningen också. Men skönt att göra mål snabbt även om vi låter Örebro ha för mycket boll i slutet. Som tur var lyckades de inte skapa så mycket, sa han till Discovery+.

Örebro kopplade grepp om andra halvlek

I andra halvlek skulle det se annorlunda ut. Örebro kopplade direkt övertaget och pressade tillbaka hemmalaget som hade svårt att få bollen över egen planhalva. Bortalaget fick återkommande chanser med inbytta Erik Björndahl i spetsen, men lyckades aldrig kvittera.

ANNONS

Då blåste domaren straff för bortalaget i 79:e matchminuten.

Men Öis målvakt Robin Wallinder gjorde en jätteräddning och kunde hålla ledningen vid liv.

– När domaren blåser är första känslan att detta blir en till match då vi tappar ledningen och det inte faller åt vårt håll. När straffen slogs gick jag helt på magkänsla. Det är inte en speciellt bra straff, men alltid lika gött att ta en.

I 95:e minuten utökade Ajdin Zeljkovic till 2-0 efter en kontring och första vinsten för säsongen var ett faktum.

– Formen blir bara bättre och bättre och så fort jag gör mål får jag mer och mer självförtroende. Nu är det bara att tugga på framöver, säger Ajdin Zaeljkovic efter matchen.

Flera unga spelare kan lämna

De unga talangerna Kevin Ackermann, 21, och Ajdin Zeljkovic, 24 har den senaste tiden omgärdats av flyttrykten efter att flera utländska klubbar ska ha visat intresse.

Under matchen mot Örebro fortsatte duon visa upp sig och stod för fina prestationer som inte lär ha svalkat intresset från andra klubbar. Ingen av dem hade dock några nyheter att ge.

– Jag har kontrakt fram till vintern så fram tills dess fokuserar jag på Öis, säger Kevin Ackermann.

ANNONS

För Örgryte IS väntar nu Skövde AIK borta på söndag eftermiddag.

Så startade Örgryte IS (4–2–3–1)

Robin Wallinder – Elias Gustafson, Jonathan Azulay, Marcus Haglind-Sangré (Anton Lans 50’), Hampus Dahlqvist – Eric Nohlgren, Kevin Ackermann (Arvid Brorsson 84’) – Nicklas Bärkroth (Isak Dahlqvist 39’), Daniel Paulson (Anel Rashkaj 84’), Ajdin Zeljkovic – Alexander Ahl-Holmström (Anton Andreasson 84’).

ANNONS