Pauline Hammarlund.
Pauline Hammarlund. Bild: CARL SANDIN

"Det har varit jättetufft, speciellt mentalt"

Inget har blivit som Pauline Hammarlund trodde den här säsongen. Comebacken efter knäoperationerna drog ut på tiden. Och så guldchans med laget inför sista omgången.
– Det hade jag inte trott i somras, om någon hade sagt det, säger hon.

ANNONS
|

Vi pratar under ett träd i hopp om att skyla oss från det regn som bet tag i Göteborg under fredagen och som – faktiskt – hade inslag av snö.

Det spelade ingen roll. Kyla är inget som påverkar Pauline Hammarlunds humör för närvarande. Inte efter vad hon har gått igenom – och vad hon kom tillbaka till.

– Det har varit ett tufft år, det går inte att komma ifrån. Där tanken från början var att jag skulle vara tillbaka till premiären. Det skulle ta fyra och en halv månad, säger hon och förtydligar:

– Till slut vart det nästan elva månader. Så det har varit jättetufft, speciellt mentalt, att få titta på och inte veta när man är tillbaka.

ANNONS

LÄS MER:Så gick GFC från tabelljumbo till guldkamp

"Skitkul att vara med"

Det är hon nu. Med besked. Mot Rosengård gör Pauline Hammarlund sin femte match sedan comebacken mot Hammarby 22 september.

I match två (5-1 mot IFK Kalmar) gjorde hon sitt första mål efter återkomsten och mot Kristianstads DFF (5-1) senast gjorde hon sin första match från start.

– Desto roligare att vara tillbaka i det här läget. Det hade jag inte trott i somras, om någon hade sagt det. Det är skitkul att vara med, det är de här matcherna man älskar att spela, säger hon.

Vad tänker du om avslutningen?

– Jag tänker bara att vi skall ut och njuta. Vi har ett jättebra läge. På Champions League och kanske till och med på ett SM-guld. Så det är bara att njuta och jag tycker att det är de andra två lagen som har pressen på sig.

"Bidra med poäng"

– Så gå ut och spela den bästa fotboll vi kan och njuta av situationen.

Om du får spela, vad känner du att du vill bidra med?

– All energi jag har byggt upp under det här året och sparat på. Det hoppas jag att jag har bidragit med i de här matcherna också som har varit. Det kan vi alltid gå tillbaka till att i morgon skall vi gå ut och ge 110 procent allihop. Sedan såklart vill man som forward vara med inne i boxen och bidra med poäng och det.

ANNONS

LÄS MER:Gulddrama i Damallsvenskan – här är förutsättningarna

Avspark på Ullevi 15.30.

I den andra matchen med betydelse för utgången av toppstriden möts Piteå och Växjö.

ANNONS