De tar över efter "Henke" i HIF

Henrik Larsson fick lämna efter kvalfiaskot. Nu är Helsingborgs nya tränarduo presenterad och det blev två personer med stort klubbhjärta. Huvudtränare Per-Ola Ljung och assisterande Christoffer Andersson är klara för tre år i klubben.

ANNONS
|

Det blev ett snöpligt avslut på säsongen för Helsingborg, som tappade allt i slutet av den andra kvalmatchen mot Halmstad. Nu tvingas laget börja om i Superettan och det med en ny tränare, efter att Henrik Larsson tvingats lämna.

På söndagen höll Helsingborg presenterade klubben den nya tränarduonPer-Ola Ljung och Christoffer Andersson.

Båda har lång bakgrund i klubben. Peo Ljung spelade i Helsingborg mellan 1988 och 1999 och har varit assisterande tränare mellan 2007 och 2012. Efter att han jobbat som tränare i Gais kom han tillbaka till HIF och har jobbat med spelarutveckling i klubbens akademi. Han blir nu huvudtränare. Vid sin sida finns en annan klubbikon. Christoffer Andersson som spelat över 300 matcher för laget och som i år arbetat med klubbens U17-lag.

ANNONS

- Jag har haft många tränare under min karriär som spelare. Som tränare har jag inte samma erfarenhet men jag har lärt mig mycket av att jobba med ungdomarna. Det har varit en fröjd. Det här blir ett nästa steg och jag är väldig peppad inför det, säger Andersson på presskonferensen.

Just ungdomssidan tror båda blir en viktig pusselbit när föreningen får börja om i Superettan nästa år.

- Vikten av en fungerande ungdomsföreningar känner vi båda till. Det en av stöttepelarna i det Helsingborg som jag lärt känna och där jag spelat halva mitt liv. Crisse har gått hela vägen här. Det är också något som vi kommer få luta oss mot nu när vi landat i det här läget, säger Ljung.

Båda har skrivit på för tre år och det var en nöjd klubbdirektör som blickade framåt till en nystart för HIF.

- Vi har ett hårt jobb framför oss för att ta tillbaka HIF. Jag är övertygad om att de här killarna kommer göra det jättebra. Jag vet att de brinner för den här föreningen och kommer bli centrala för att bygga ett hållbart HIF, säger Mats-Ola Schultze.

ANNONS