Cristiano Ronaldo kan bryta mot lagen i flytten till Saudiarabien

Ronaldo är snart spelklar för sin nya klubb Al Nassr. I och med flytten kan han dock bryta mot saudisk lag.
Han lär dock klara sig utan straff.
– Med tanke på den uppmärksamhet Ronaldo ger Saudiarabien kommer de säkert att göra ett undantag utan större krångel, säger en advokat enligt tyska Bild.

ANNONS
|

Förra veckan stod det klart att Cristiano Ronaldo efter uppbrottet med Manchester United fortsätter sin karriär i saudiska Al Nassr.

Han får vänta på sin debut i nya klubben på grund av en avstängning från i höstas som stoppar honom från spel i två matcher. Dessutom kan klubben ännu inte registrera honom då man redan uppfyllt kvoten för antal utländska spelare.

I och med flytten till sin nya klubb kan Ronaldo bryta på saudisk lag. I Saudiarabien är det förbjudet att som man och kvinna bo tillsammans om man inte är gifta. Ronaldo och sambon Georgina Rodríguez har vart ett par sedan 2016, men de är inte gifta.

ANNONS

Tyska Bild skriver dock att det troligen inte kommer innebära problem för den portugisiske superstjärnan.

Troligt undantag för Ronaldo

”Myndigheterna verkar blunda", skriver tidningen och hänvisar till vad en advokat skrivit till den spanska nyhetsbyrån EFE:

– Även om rikets lagar fortfarande förbjuder att leva tillsammans utan äktenskapsförord, har myndigheterna nyligen börjat blunda och inte längre åtala någon. Detta trots att dessa lagar används när det finns ett problem eller ett brott, säger advokaten.

En annan advokat säger:

– Myndigheterna lägger sig inte i det här fallet. Med tanke på den uppmärksamhet Ronaldo ger Saudiarabien kommer de säkert att göra ett undantag utan större krångel.

Cristiano Ronaldo och Georgina Rodríguez har två barn tillsammans.

LÄS MER:Klubbens miss – Ronaldos debut dröjer

LÄS MER:Ronaldo om flyttbeslutet: "Bryr mig inte"

LÄS MER:Detaljerna i Cristiano Ronaldos kontrakt med Al Nassr

ANNONS