Christoph Daum har cancer

Christoph Daum är ett kontroversiellt namn i Tyskland – då han år 2000 fick sparken från landslaget efter en kokainskandal.
Nu berättar den förre tränarikonen att han drabbats av cancer.

ANNONS
|

Daum skriver om beskedet på sin Instagram.

”Jag har varit tvungen att dra mig undan från offentligheten de senaste månaderna eftersom jag fick diagnosen cancer under en rutinkontroll”.

Han fortsätter:

”Ni känner mig väl. Jag är en krigare och jag kommer att bekämpa denna utmaning med optimism och med all min styrka. Så, snälla respektera att jag behöver ett privatliv nu för att kunna läka så fort som möjligt. Jag uppskattar era positiva meddelanden och tackar för ert stöd. Och jag ber er att snälla undersöka er i tid för att komma igång med behandling tidigt”.

Tysken avslutade sin spelarkarriär 1979 och kom sedan in på tränarbanan. Han inledde i Kölns ungdomslag innan han fick i uppdrag att leda seniorlaget.

ANNONS

Han förde Köln till flera andraplatser i Bundesliga innan han under oklara omständigheter fick lämna.

Bråkade med legendaren

Nästa uppdrag blev Stuttgart, som han till slut vann titeln med. Sedan tränade Daum både Besiktas och Bayer Leverkusen innan han 2000 fick hedersuppdraget att träna Tysklands herrlandslag.

Innan han ens tillträtt briserade sedan skandalen:

Efter ett bråk med legendaren Uli Hoeness antyddes det att Daum hade missbruksproblem. Kort senare åkte han fast för kokain.

Därför fick aldrig Daum leda Tyskland. I stället tränade han lag som Fenerbahce och Eintracht Frankfurt innan han avslutade karriären 2017.

Vilken typ av cancer han drabbats av är ännu okänt.

LÄS MER:I tårar efter profilens död: ”Detta var för honom”

LÄS MER:Friidrottsstjärnan Tim Lobinger lider av obotlig cancer

LÄS MER:Jonas Thorsen berättar om cancerbeskedet

ANNONS