Champions League-finalen flyttas från S:t Petersburg

Champions League-finalen flyttas från S:t Petersburg med anledning av Rysslands invasion av Ukraina, det skriver The New York Times på fredagen. UEFA:s kommitté har utsett en ny värdstad – Paris.

ANNONS
|

Natten till 24 februari invaderade Ryssland Ukraina. Krig har utbrutit i östra Europa.

Vladimir Putins aktioner har fördömts av ledare runtom i världen, men har också fått stor påverkan inom idrotten.

Bland annat har svenska bandylandslaget meddelat att man bojkottar årets VM, även det svenska skidförbundet har meddelat att man bojkottar landet och inte tänker skicka några åkare till landet.

Nu kommer nästa konsekvens för Ryssland. Uefa har meddelat att landet förlorar Champions Legaue-finalen som skulle spelas i S:t Petersburg 28 maj.

Ort i norra Paris tar över

Matchen skulle hållit rum i en stadio byggd för 2018 års fotbolls-VM, som var finansierad av den ryska energijätten Gazprom. Företaget är dessutom en stor sponsor till UEFA själva.

ANNONS

Det blir istället Paris som är cupfinalens värdort, närmare bestämt förorten Sant-Denis, norr om den franska huvudstaden. Det beslutade UEFA:s kommitté på fredagen.

Paris har inte arrangerat finalen sedan 2006, vilket var en anledning till att de placerade sig som en toppkandidat.

På mötet kom även kommittén fram till att de flyttar alla matcher i turneringar som UEFA kontrollerar och som ska spelas i Ryssland och Ukraina. Det gäller klubbar eller landslag.

Texten uppdateras.

ANNONS