Carl Starfelt svarar på Brendan Rodgers utspel om flytten

Enligt förre tränaren lämnade han för att komma närmare flickvännen.
Det stämmer inte, menar landslagsbacken Carl Starfelt.
– Jag blev lite chockad, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Starfelt, som spelade i Blåvitt 2018 till 2019, är tillsammans med jättelöftet Jacynta Galabadaarachchi. Hon fick sitt stora genombrott i Celtic när Starfelt spelade i klubbens herrlag.

I juli plockades hon upp av portugisiska Sporting – och kort därefter bytte Starfelt skotska Celtic mot spanska Celta Vigo. Det har sin förklaring, menade Celtictränaren Brendan Rodgers.

– Om man ser till den större bilden så är jag säker på att jag också gjort val baserat på min familjesituation. Han är uppenbarligen i en stark relation och vi fattar alla beslut utifrån sådana eller familjen, sa han till Daily Record.

ANNONS

Orden förvånar svensken.

– Det blev väl kanske lite uppförstorat i media, men lite chockad blev jag väl kanske, säger han till Sportbladet.

Startade mot Real Madrid

Han säger att flickvännens flytt inte var en avgörande faktor för övergången.

– Det är så klart ett plus, hon och även mina föräldrar bor i Lissabon så det blir lite närmare så men det var framför allt för fotbollen, säger Starfelt.

Mittbacken har sedan flytten startat tre raka matcher för La Liga-laget, bland annat spelade han 90 minuter i 1–0-förlusten mot Real Madrid.

Samma lag har hans nuvarande tränare Rafael Benitez tidigare tränat. I Celta har han också blivit lagkamrat med det svenske jättelöftet Williot Swedberg som i helgen blev stor hjälte när han satte det avgörande 3–2-målet i mötet med Almeria.

– Det är en jättestor talang som har extremt mycket i sig. Han är fortfarande väldigt ung. Det var jätteroligt att han fick komma in och avgöra senast, förhoppningsvis kan han fortsätta på det spåret. Det är kul att ha en svensk där också, säger Starfelt om Swedberg.

Starfelt är nu iväg med landslaget som under samlingen ska spela två ödesmatcher i EM-kvalet mot Estland och Österrike.

LÄS MER:Sveriges tuffa uppgift – det här krävs för EM-drömmen

LÄS MER:Blågula smällen: Duon missar EM-kvalmatcherna

LÄS MER:Janne Andersson: Kunde varit ekonomiskt oberoende

ANNONS